iBestuur Mobility, co-creatie

Op 21 mei 2015 vond in Den Haag het eerste iBestuur Mobility congres plaats. Het tweede iBestuur Mobility congres wordt een work in progress! Ruim twintig overheidsorganisaties – van gemeenten tot de Belastingdienst – markt, onderwijs en startups gaan in co-creatie aan de slag om samen de nog onontgonnen gebieden op het snijvlak van overheid en mobility in kaart te brengen. De startbijeenkomst op 2 juni is besloten. Daarna komen de werkgroepen nog tweemaal bij elkaar: in september en in december. Op het slot-event, het iBestuur Mobility congres in januari 2017, wordt de nieuwe mobiele landkaart gepresenteerd.

Op de bijeenkomst van 2 juni is geïnventariseerd welke uitdagingen actueel en urgent zijn. Met die thema’s – variërend van een overheidsbreed ontwikkelplatform tot innovatie-vriendelijk aanbesteden – gaan de werkgroepen de komende maanden aan de slag. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van Part-up, een online teamwork tool, en een speciale iBestuur Mobility app. De volgende bijeenkomst staat gepland in september.

- - - - -

Belastingdienst voorop met apps

door: Karina Meerman, 22 september 2016

In het Mobile Competence Centre van de Belastingdienst in Apeldoorn ontwerpt, ontwikkelt en bouwt een team van zestig mensen apps voor interne en externe klanten. Manager Toine Veenhuis won er een mooie prijs voor.

lees meer

- - - - -

Gemeente-apps weinig succesvol

door: Willem Pieterson, 14 september 2016

De mobiele wereld is volop in beweging en apps worden populairder en populairder. Maar hoe staat dat eigenlijk bij de overheid? Uit nieuwsgierigheid heb ik de proef op de som genomen en bij de 75 grootste gemeenten van Nederland gekeken of ze een app hebben en hoe vaak die app dan geïnstalleerd is (op Android).

lees meer

- - - - -

Hoofdbrekens over veiligheid

Op weg naar de mobiele gemeente - een nulmeting

door: Freek Blankena, 13 juli 2016

Hoe gaan gemeenten momenteel om met mobiele toepassingen en technologie, en waar liggen de uitdagingen? Een enquête bij afdelingen I&A van zo’n tachtig gemeenten geeft een goed beeld. Vooral de beveiliging bezorgt gemeenten hoofdbrekens.

lees meer

- - - - -

‘Alles is mobiel, mobiel is alles’

Maar niet heus!

door: Peter Lievense, 12 april 2016

Iedereen een smartphone en elke afdeling een eigen app maakt nog geen mobiele overheid. Daar komt meer bij kijken. Een tiental ambtenaren met elk een eigen vragenlijstje reisde af naar het Mobile World Congress in Barcelona. iBestuur ging mee.

lees meer