Partnerpagina CGI

partnerartikelen

 • Eén weg in het woud van inlogmiddelen

  DigiD, iDIN, Idensys… er komen steeds meer manieren bij om in te loggen bij de overheid. Dat is goed voor de dienstverlening, want burgers en ondernemers kunnen de methode kiezen die ze het prettigst vinden. Maar websites moeten wel al die inlogmiddelen gaan ondersteunen.

  - - - - -

 • Bedrijf en burger willen gemak

  door: Marieke Vos

  Bedrijf en burger willen gemak

  De digitale transformatie van de overheid vraagt om slimme toepassingen die de dienstverlening aan burgers en bedrijven efficiënter én persoonlijker maken. Daarmee kan de overheid de slag maken van een uitvoerende naar een adviserende overheid, die optimaal aansluit bij de leefwereld van burgers en bedrijven.

  - - - - -

 • Het kantoor als intelligente omgeving

  Een gebouw dat niet alleen energiezuinig is, maar ook heel prettig om in te werken: dat is een smart building. Zo’n slim gebouw is voorzien van technologie die onder meer medewerkers ontzorgt, gebouwen efficiënter laat benutten en bezoekers helpt hun weg te vinden.

  - - - - -

 • Een winkelcentrum voor ambtenaren

  ‘Een zaaksysteem, een digitale werkplek en een werkende subsidiestraat, alstublieft.’ In de visie van CGI winkelen ambtenaren straks in het Rijks Applicatie Center, waar ze allerlei toepassingen vinden die ze nodig hebben voor de digitale overheid.

  - - - - -

 • Openheid over eigen kwetsbaarheid als wapen tegen cybercrime

  door: Cyriel van Rossum

  De samenleving wordt met de stormachtige digitalisering van bijna alles uiterst kwetsbaar voor cyberonheil. Bedrijven en organisaties moeten zo snel mogelijk leren informatie over aanvallen te delen met elkaar. Dat was de boodschap van een sessie over cybersecurity op het iBestuur-congres.

  - - - - -

 • Big data versterkt communities voor zorg en welzijn

  De zorg in Nederland verplaatst zich in rap tempo van de zorginstelling naar de patiënt thuis. Dat heeft een grote impact op de patiënt en de samenleving. Communities rondom de patiënt worden daardoor steeds belangrijker. Toepassingen met big data en het Internet of Things versterken die communities.

  - - - - -

 • Haal als overheid meer waarde uit eigen data

  door: Marieke Vos

  CGI-Vitens

  Van de locatie van monumentale bomen tot alle uitspraken van de rechterlijke macht. De overheid beschikt over veel data, maar doet daar zelf nog te weinig mee. Dat is jammer, want voor zowel intern als extern gebruik kunnen data heel waardevol zijn. “Als je niets doet, loop je zeker kansen mis.”

  - - - - -

 • Mobiliteit in de stad

  Elke stad ademt ’s ochtends mensen in en ’s avonds weer uit. Meer asfalt en spoor is lang niet altijd een optie voor deze groeiende verkeersstromen, ze op een slimme manier in goede banen leiden wél. Oplossingen verknopen, expertise delen en samenwerken blijken de sleutelwoorden voor intelligente mobiliteit.

  - - - - -

 • Minister-president Rutte opende Spark Innovation Center van CGI

  Minister-president Mark Rutte opende afgelopen woensdag officieel het Spark Innovation Center van CGI in Rotterdam. De premier vindt het ‘belevingscentrum van vernieuwing’ een ‘venster op de toekomst’ en gaf aan dat de IT-sector een belangrijk aspect kan spelen voor de groei van de Nederlandse economie.

  - - - - -

 • Markt en overheid samen ten strijde in cyberspace

  Overheid en bedrijfsleven hebben elkaar nodig, nu er een oorlog gevoerd wordt in cyberspace. Cybersecurity leent zich uitstekend voor strategische samenwerking, omdat voor een krachtig antwoord gebundelde expertise en informatie nodig zijn. Markt en overheid hebben immers met dezelfde cyberdreigingen te maken.

  - - - - -

 • “Het is jullie systeem.”

  CGI en ministerie VWS nemen medewerkers mee in transitie naar papierloos werken.

  door: Nicole van der Steen

  ministerie van VWS, programma Marjolein

  Een negatief inspectierapport over de archivering bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) en een vervelende ervaring met een eerder ICT-project. Twee zorgelijke gebeurtenissen gingen vooraf aan project Marjolein. Maar juist deze bleken belangrijk voor haar succes.

  - - - - -

 • De Esten doen het beter

  Digitale transformatie

  door: Marieke Vos

  Uitzicht op de oude en nieuwe kern van de Estse hoofdstad Tallinn

  De Nederlandse overheid heeft grote ambities met digitale dienstverlening, maar is geen voorloper als het gaat om de digitale overheid. Daarvoor moet je in Estland zijn. Estland? Ja, want de kleine republiek greep haar onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie aan om haar overheidsdienstverlening bijna volledig te digitaliseren.

  - - - - -

 • Een digitale overheid in een digitale samenleving

  door: Marieke Vos

  ministerie van VWS, programma Marjolein

  De ambitie van de rijksoverheid om in 2017 volledig digitaal te werken past bij een samenleving die steeds meer zaken online regelt. Aan de voorkant digitaal toegankelijk zijn vraagt om een digitalisering aan de achterkant. Het ministerie van VWS is daar hard mee bezig en werkt straks volledig digitaal.

  - - - - -

 • Optimaal vastgoedbeheer

  Flexibel, comfortabel en duurzaam

  door: Marieke Vos

  Het nieuwe werken vraagt om flexibel gebruik van overheidsvastgoed. (foto: Rgd)

  Het goed beheren van je vastgoed past in een tijd van vergroening en kostenbesparing. Comfortabel, kostenbewust en duurzaam blijken heel goed samen te gaan. De sleutel? De juiste data voor optimaal vastgoedbeheer.

  - - - - -

 • Museon en CGI lanceren Vredes app

  Blue tooth beacons technologie voor het eerst gebruikt in open lucht in Nederland

  Museon en CGI lanceren Vredes app

  Wetenschappelijk populair museum Museon en CGI maken de lancering van de Peace@TheHague app bekend. Met deze app wil Museon de internationale zone van Den Haag ontsluiten voor inwoners en toeristen en het gebied meer positioneren als een toeristische attractie.