Beter goed gejat dan slecht bedacht

door: Ruud Leether, 3 november 2016

Ruud Leether

De VNG heeft een eigen set inkoopvoorwaarden laten ontwikkelen: de GIBIT. Die kunnen bij eerste kennisneming bepaald niet overtuigen.

reacties: 7

lees meer

- - - - -

Gemeentesoftwaremarkt werkt niet

door: Jan Willem Boissevain, 1 november 2016

Jan Willem Boissevain

De gemeentelijke IT is verouderd, onsamenhangend en inflexibel. Een gezamenlijke basisvoorziening – voor betere én goedkopere dienstverlening – is nodig.

reacties: 1

lees meer

- - - - -

Digitale dienstverlening dichtbij

door: Bas Eenhoorn, 27 oktober 2016

We zullen de balans moeten zoeken tussen de veranderingen door digitalisering en de zorgplicht voor mensen die het niet alleen af kunnen.

reacties: 1

lees meer

- - - - -

Wet GDI: uitstel betekent hopelijk geen afstel

door: Larissa Zegveld, 27 oktober 2016

Het voorstel voor de Wet GDI dat er nu ligt mist helaas essentiële onderdelen, omdat deze worden vooruitgeschoven naar later. Geen goede zaak en ook niet nodig.

lees meer

- - - - -

Kudtcookiewet

door: Seger de Laaf, 26 oktober 2016

En nu, eind 2016, geeft ook regelwaakhond Actal toe: het werkt niet. Dat we daar 4 jaar en 129 miljoen voor nodig gehad hebben, vind ik niets anders dan diep triest.

reacties: 4

lees meer

- - - - -

Wake-up call!

door: Dirk-Jan de Bruijn, 20 oktober 2016

We staan aan de vooravond van de vierde industriële revolutie. Innovaties zullen aanzienlijk sneller het niveau van aandoenlijke hobbyprojecten moeten overstijgen.

lees meer

- - - - -

App vervangt Vinkje

door: Seger de Laaf, 19 oktober 2016

Gaat straks iedereen met zijn mobiel alle producten scannen? Als iemand al zo’n app wil gebruiken, dan heeft de markt waarschijnlijk nu al een app die 10x beter is dan de overheid ooit zal ontwikkelen.

reacties: 4

lees meer

- - - - -

Wakker geschrokken maar ook gebleven?

door: Ruud Leether, 17 oktober 2016

Ruud Leether

Ronddwalend op het ICT-dashboard viel mijn oog op een project van het ministerie van Veiligheid en Justitie genaamd ToR. Dat project gaat mede over de doorontwikkeling van Radar.

reacties: 1

lees meer

- - - - -

Geen geld? We zwemmen erin!

door: Bas Eenhoorn, 13 oktober 2016

We hoeven niet op een digitale ramp te wachten om de urgentie in te zien van een veilig internet en een digitale overheid, die aansluit op de informatiesamenleving.

reacties: 2

lees meer

- - - - -

Vorm geven aan collectivisering

door: Patricia Vogel, 13 oktober 2016

Patricia Vogel

Gemeenten gaan veel meer samen doen in hun bedrijfsvoering. Want waarom 390 keer anders doen als veel hetzelfde is? Wij geven vorm en uitvoering aan deze collectivisering.

reacties: 1

lees meer

- - - - -

EPD-portaal bouwen, m/v

door: Seger de Laaf, 10 oktober 2016

We zouden kunnen leren van mijnpensioenoverzicht.nl, die hetzelfde kunstje met ander materiaal al eens heeft geflikt. Misschien mogen we zelfs hun software kopiëren.

lees meer

- - - - -

Kies standaard technologie

door: Jan Willem Boissevain, 6 oktober 2016

Boissevain, Jan Willem

Software die standaard in de markt verkrijgbaar is ga je niet zelf ontwikkelen. Dan kies je uiteraard voor bewezen technologie. Onze overheid kiest veelvuldig doelbewust voor maatwerk.

lees meer

- - - - -

Wat komt er na Nederland Distributieland?

door: Rob van de Velde, 5 oktober 2016

Rob van de Velde

De komende tijd draait het bij de digitalisering vooral om het optimaal verzamelen en gebruiken van data. En daar zijn wij goed in. De tijd is rijp voor Nederland Dataland.

lees meer

- - - - -

Sturen of verbinden?

door: Dirk-Jan de Bruijn, 4 oktober 2016

De grote Albert Einstein waarschuwde ons er al tijden geleden voor: problemen moet je niet oplossen op het niveau waarop ze zijn ontstaan.

lees meer

- - - - -

Een wet of geen wet

door: Bas Eenhoorn, 29 september 2016

Afspraken over hoe we in de Wet GDI gaan regelen dat de overheid zich aan burger en bedrijfsleven als één overheid manifesteert, zijn er nog steeds niet.

reacties: 2

lees meer