Blog

We lezen het in de koekjes

Hou daarbij even in het achterhoofd dat er volgens deskundigen elke dag ongeveer 60.000(!) nieuwe virussen opduiken, waarvan 600 die het op uw bankgegevens gemunt hebben

Onder conservatieve Windows-gebruikers en systeembeheerders is enige onrust ontstaan door de mededeling van Microsoft dat het Windows XP vanaf april volgend jaar niet langer ondersteunt.

Dat betekent zoveel als dat er geen security-patches meer uitkomen die het systeem tegen nieuw ontdekte virussen beschermen. Hou daarbij even in het achterhoofd dat er volgens deskundigen elke dag ongeveer 60.000(!) nieuwe virussen opduiken, waarvan 600 die het op uw bankgegevens gemunt hebben, en u begrijpt dat het dus een zaak is van levensbelang om voor april over te stappen naar een nieuwere versie van Windows of een ander besturingssysteem. Vaak is dat overigens helemaal niet zo eenvoudig omdat er bijvoorbeeld onmisbare software op XP draait, waarvoor geen nieuwe versies beschikbaar zijn.

Wij waren nieuwsgierig hoeveel van onze site-bezoekers nog met XP werken. En als dank voor het accepteren van de Google Analytics koekjes, willen we die informatie met u delen.
De cijfers geven een gemiddelde van pakweg de laatste tienduizend bezoeken.
Van de bezoekers die met een Windows-doos op bezoek kwamen (64 procent van het totaal), draaide 21 procent nog op XP. Windows 7 voert de lijst aan met 63 procent. Windows 8 is niet populair: 4.8 procent. Ook de oudjes Vista en server 2003 zijn nog present; respectievelijk 4 en 6 procent. Beiden worden nog ondersteund tot medio 2015.

Een flinke klus nog voor de systeembeheerders de komende maanden. Maar wat ons pas echt verraste was het hoge percentage iPhone- en iPad-gebruikers. Maar liefst 20 procent van onze bezoekers logt in met iOS, het besturingssysteem van Apple’s mobiele apparaten. Androïd komt niet verder dan 4.7 procent. Wereldwijd neemt iOS 8 procent van het internetverkeer voor zijn rekening en Androïd 7 procent. Als we die statistieken met een natte vinger mogen duiden dan bent u bovengemiddeld mobiel en goed betaald. Of het zijn de uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden van de overheid, natuurlijk.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren