zoeken binnen de website

Applas van Overijssel - Provincie Overijssel

Applas - Provincie Overijssel

Deze app is voor iedereen te downloaden, maar is primair bedoeld voor gemeentemedewerkers en -bestuurders. De Applas geeft via smartphone of tablet toegang tot de gelijknamige webapplicatie op het internet, met gemeentekaarten en daaraan gekoppelde beleidsinformatie. Zo is die informatie altijd bij de hand.

Beschikbaar voor: iPhone, iPad, Android

Het doel is mooi: zorgen dat iedereen gebruik maakt van dezelfde informatie en er geen dubbel werk wordt gedaan. Het idee achter de website en de uitwerking in functionaliteit is ook dik in orde. Vooral bij ‘veldwerk’ is het handig dit soort informatie op locatie bij de hand te hebben. Vanuit de (thema)kaarten kan worden overgeschakeld op Google Streetview, waardoor de abstracte kaartwerkelijkheid ineens een reëel gezicht krijgt. Er kan ook een markering op de kaart gemaakt worden, die vervolgens kan worden doorgemaild naar een collega of gedeeld via Social Media. Maar: hoe mooi en handig de website ook is, de app op zich voegt weinig waarde toe, behalve een link naar de website. Daarnaast is de vormgeving van de app onderbelicht gebleven.

reacties: 1

 • John Broekhof #

  4 juli 2021, 09:38

  Beste heer, mevrouw,
  Kan ik ook toegang krijgen tot deze app?

  Met vriendelijke groet,
  John broekhof
  Twentseweg 200, Heino

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.