zoeken binnen de website

Natura2000 - ministerie van EL&I

Logo Natura2000

Het ministerie van EL&I realiseerde de LAYAR-laag Natura2000. De laag biedt virtuele toegang tot Natura2000-gebieden in de directe omgeving en geeft informatie daarover. Als laag in LAYAR is Natura2000 niet individueel vindbaar in de appstores.

Beschikbaar voor: iPhone en Android

De 166 Natura2000-gebieden behoren tot een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Hoe het werkt: download en open LAYAR, selecteer de Natura2000-laag, kies de maximale zoekafstand (tot vijftig kilometer) en richt de camera op de omgeving. Testomgeving Amsterdam geeft 31 ‘points of interest’, gerangschikt op afstand. Selectie van een gebied geeft een korte omschrijving en zes opties. Natuurwaarden en ‘Take me there’ zijn het meest interessant: uitgebreide informatie over flora en fauna en een routeplanner. Leuke app, jammer dat niet álle natuurgebieden erin staan. De camerafunctie voegt weinig toe, maar in tweede instantie is er de (logischere) keuze voor weergave in lijstvorm of op kaart. Als laag in LAYAR is Natura2000 niet vindbaar in de appstore, er is geen eigen icoontje op smartphone of tablet; een nadeel in de profilering.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.