zoeken binnen de website

OmgevingsAlert | Andersteboven en 9-to-5-development

omgevingsalert

Winnaar van de Nationale App Prijs 2013. OmgevingsAlert gebruikt data van bekendmakingen die gemeenten, waterschappen en provincies aanleveren bij data-overheid.nl. Het geeft gebruikers een overzicht van lopende omgevingsvergunningen in de eigen buurt. De app werkt alleen in gemeenten die een samenwerking zijn aangegaan met OmgevingsAlert. De jury roemde ondermeer de gebruiksvriendelijkheid en het business model van deze app.

Beschikbaar voor: iPhone en Android

Als ‘push-berichten’ zijn ingeschakeld, krijgen gebruikers alerts bij nieuwe aanvragen. De straal om het adres kan worden ingesteld. Meldingen worden op de kaart of in een lijst weergegeven. Sorteren kan op datum, adres, afstand of type. Een melding selecteren geeft beknopte informatie, een beeld van Google-streetview en een deeplink naar de website van de vergunningverlener voor uitgebreidere informatie. Vooral de alertfunctie en het overzicht hebben meerwaarde: gebruikers hoeven niet meer zelf op zoek naar die informatie.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.