zoeken binnen de website

Prinsjesdag - ministerie van Financiën

Prinsjesdag - ministerie van Financien.jpg

Een recensie over een Prinsjesdag App, het lijkt mosterd na de maaltijd. Maar omdat deze app er zo goed in slaagt lastige materie inzichtelijk, toegankelijk en voor zover mogelijk ‘leuk’ te maken voor burgers, maken we een uitzondering. Een voorbeeld van wat investeren in goede vormgeving allemaal kan opleveren.

Beschikbaar voor: iPad en Androidtablet (7’‘+)

De app kent vijf hoofdknoppen, we lichten er twee uit. De InfoGraphics geeft in de ‘Miljoenennotaposter’ een overzicht van de inkomsten en uitgaven van de Rijksoverheid, weergegeven op één tabletscherm. Voor meer informatie kan men terecht op ‘ Het huishoudboekje van Nederland’ (op de Rijksoverheidswebsite). Daar worden alle posten uitgebreider in tekst toegelicht. De ‘Begrotingskalender’ geeft een helder overzicht van alle stappen in de begrotingscyclus: van voorbereiding tot verantwoording. Prachtige vormgeving met veel leuke extra’s, zoals foto’s en video’s van de afgelopen Prinsjesdag. Minpuntje is dat de knop ‘Prinsjesdagstukken’ bij testen (op 29-10-2012) naar een leeg scherm leidt.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.