zoeken binnen de website

Tijdbalk.nl | Trajecto

tijdbalk.nl

Eervolle vermelding bij de Nationale App Prijs. Steeds meer culturele instellingen stellen hun digitale materiaal als open data beschikbaar. Genomineerd wegens goed gebruik van open-cultuurdata en aantrekkelijkheid voor gebruikers.

Beschikbaar via internet (webapplicatie)

Tijdbalk.nl laat zien wat er zoal kan als culturele open-databronnen gemixt worden. het werkt: gebruikers kunnen op de website zelf een tijdsbalk samenstellen, met materiaal van Het Nationaal Archief (collectie fotopersbureau Anefo), het Centrum voor Beeld En Geluid (polygoonjournaal) op basis van jaartallen en/of zoekwoorden. Daarnaast is het mogelijk eigen foto’s toe te voegen via de sociale fotosite Flickr. Zo kan de eigen geschiedenis in één tijdbalk worden vervlochten met historische events. Die balk kan worden gedeeld via een eigen website.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.