zoeken binnen de website

Veilige Horeca | Horeca Nederland

VeiligeHoreca - Horeca Nederland

Deze app is tot stand gekomen met subsidie van ministerie van Veiligheid en Justitie. Veilige-Horeca is eigenlijk een website die Apple-gebruikers zelf eenvoudig op hun beginscherm kunnen zetten. De instructie daarvoor wordt op de site gegeven. Het resultaat is hetzelfde als bij een app: een pictogram geeft toegang tot de webapplicatie, het onderscheid met een ‘echte app’ is dan niet meer zichtbaar. Een handige manier om de app-store te omzeilen? Android-gebruikers moeten de app steeds via hun browser openen.

Beschikbaar voor iPhone en iPad als ‘app’, voor Android uitsluitend als webapplicatie

En dan de inhoud. Het is een hulpmiddel voor horecaondernemers bij verbetering van de veiligheid in hun zaak. De app geeft praktische tips op zes thema’s: Overvallen, Inbraak, Interne fraude, Agressie, Afpersing en Mensenhandel. Per thema is een checklist opgenomen, die de ondernemer kan invullen. Het resultaat van de check wordt gemaild. Iedere vraag wordt toegelicht, en vaak wordt een mogelijkheid voor meer informatie geboden. Gebruikersvriendelijk opgezet en mooi vormgegeven. Strikt genomen geen overheidsapp, maar de app dient ook voor het ministerie van Veiligheid en Justitie een duidelijk doel: misdaadpreventie en –melding.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.