Artikel

Vind uw organisatie opnieuw uit met behulp van data

Het creëren van een datastrategie is voor de meeste toonaangevende organisaties een topprioriteit geworden. Dat komt doordat het bij elk belangrijk bedrijfsinitiatief – van het creëren van nieuwe klantervaringen tot het opbouwen van nieuwe inkomstenstromen – noodzakelijk is om snel inzichten te verzamelen en de juiste koers te bepalen.

Datagedreven organisaties zetten processen op om waardevolle data te verzamelen en gebruikt om deze om nieuwe en innovatieve producten te bouwen | Beeld: Adobe Stock

Bestuurders willen inzicht in de effectiviteit van hun operationele processen, wat klanten vinden van hun producten en diensten, en hoe deze zich verhouden tot concurrerende alternatieven. Om dit te kunnen doen, moeten ze een datagedreven organisatie opbouwen.

Datagedreven organisaties gebruiken data als een organisatorisch bedrijfsmiddel, niet langer als het eigendom van individuele afdelingen. Ze zetten processen op om waardevolle data te verzamelen en op te slaan. De gegevens worden gedemocratiseerd, wat betekent dat ze beschikbaar zijn voor de mensen en systemen die ze nodig hebben. En gegevens worden gebruikt om nieuwe en innovatieve producten te bouwen die gebruikmaken van data en machine learning om nieuwe klantervaringen te leveren.

Datagedreven organisaties begrijpen dat data de basis vormen voor innovatie en transformatie.

Wanneer gegevens voor de hele organisatie toegankelijk zijn, kan dat helpen om betere beslissingen te nemen, beter te reageren op onverwachte situaties, de klantervaring te verbeteren, nieuwe kansen te ontdekken en de efficiëntie te verbeteren.

Datagestuurde organisaties in actie

Een goed voorbeeld van een datagestuurde organisatie is de London Borough of Waltham Forest. Dit stadsdeel levert slimme diensten aan haar 280.000 inwoners door gebruik te maken van het gemak, de flexibiliteit en de rekenkracht van Amazon Web Services (AWS). Van afvalinzameling en recycling tot bouwtoezicht, sociale zorg, huisvesting, bibliotheken, parkeren en wegen; de London Borough of Waltham Forest streeft naar een omgeving waar de bewoners genieten van een hoge levensstandaard. Voorheen kampte de organisatie met datasilo’s, complexe legacy-architecturen en een gebrek aan gedeelde inzichten. Dankzij AWS-technologie, zoals voice AI en data lakes, heeft de London Borough of Waltham Forest toegang tot betrouwbare, realtime data die helpen om elke dag cruciale beslissingen te nemen om zo de inwoners beter van dienst te zijn.

Drie stappen

Er zijn drie stappen in het proces om een datagestuurde organisatie te worden.

  • De eerste stap is dat een organisatie haar gegevens en applicaties naar de cloud verplaatst. In de cloud krijgen organisaties via het internet toegang tot IT-resources zoals opslag, database, analytics en machine learning, in plaats van zelf fysieke datacenters en servers te kopen, te bezitten en te onderhouden. Met de cloud kunnen organisaties met één druk op de knop omhoog of omlaag schalen, betalen ze alleen voor wat ze gebruiken en hebben ze toegang tot
    meer datatools dan waar dan ook.
  • De tweede stap is dat organisaties deze tools gebruiken om hun gegevens te bevrijden door datasilo’s af te breken en ze toegankelijker te maken voor iedereen die ze nodig heeft. In de cloud kunnen organisaties hun gegevens verplaatsen tussen een gecentraliseerde opslagplaats – vaak een data lake genoemd – en gespecialiseerde dataopslag en analysetools die speciaal zijn gebouwd om tegen de laagste kosten prestaties te bieden voor specifieke soorten analyses, zoals datawarehousing of het analyseren van loggegevens. Hierdoor hebben gebruikers in de organisatie toegang tot al hun gegevens en kunnen ze deze op een veilige en gecontroleerde manier analyseren, ongeacht waar de gegevens zich bevinden.
  • De derde stap is om met die gegevens te innoveren met behulp van analyses, kunstmatige intelligentie en machine learning. Machine learning is een van de meest disruptieve technologieën van onze generatie. Van het voorspellen van productieproblemen tot het op maat maken van medische ervaringen; organisaties gebruiken machine learning op nieuwe en creatieve manieren om te innoveren en een concurrentievoordeel op te bouwen.
    Datagestuurde transformatie

Datagedreven organisaties begrijpen dat data de basis vormen voor innovatie en transformatie. En dat ze, om zichzelf opnieuw uit te vinden, snel bij de waarheid moeten kunnen komen. Dit vereist een datagedreven cultuur, die het gebruik van data in de besluitvorming van bovenaf omarmt, en een investering in de juiste data-infrastructuur, oplossingen en tools. Vandaag de dag gebruiken honderdduizenden organisaties Amazon Web Services om waarde uit hun data te halen. De ervaring, ‘purpose-built’ tools en data-infrastructuur, en een sterk partnerecosysteem helpen AWS-klanten om datagedreven organisaties te worden, en om hun bedrijven opnieuw uit te vinden.

Een moderne datastrategie

De ideale datastrategie is niet ‘one size fits all’. Maar aangepast aan individuele behoeften. Ze biedt het beste van zowel data lakes als speciaal gebouwde data stores. Het biedt de mogelijkheid om de hoeveelheid data op te slaan die nodig is, tegen lage kosten en in open, op standaarden gebaseerde dataformaten. Het wordt niet beperkt door gegevenssilo’s en stelt mensen in staat analyses of machinaal leren uit te voeren met de tool of techniek van hun voorkeur. En u kunt veilig beheren wie toegang heeft tot de gegevens.

Overheden innoveren veilig met AWS

Door prioriteit te geven aan cloud innovatie en data­veiligheid kunnen overheden, met de kracht van voice, open data, machine learning en andere diensten, op een veilige en kosten effectieve wijze hun diensten aanbieden en het leven van hun burgers verbeteren.

Meer over datagestuurde organisaties op aws.amazon.com/data
Ontdek hoe u uw organisatie kunt transformeren met machine learning: aws.amazon.com/ai

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren