Nieuws

31/5 – 4/6 Webinars in de week van CIP

In de week van 31 mei - 4 juni organiseert het CIP elke dag van 13:00 - 14:00 uur een interessant webinar. Thema's zijn onder andere: cyberweerbaarheid, digitale soevereiniteit, privacy in tijden van crisis en informatiebeveiliging. Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.

Het programma ziet er als volgt uit:

Integrale Aanpak Cyberweerbaarheid
Datum: maandag 31 mei
Tijd: 13:00 – 14:00 uur
Webinar met Elly van den Heuvel-Davies, Cyber Security Raad (CSR) en Claudia de Andrade-de Wit, Raadslid CSR, CIO Port of Rotterdam.
Nederland moet de krachten bundelen en werken aan één cyberweerbaarheidsstrategie met een meerjarenprogramma, zodat we onze ambities kunnen verwezenlijken, ons kunnen wapenen tegen cyberaanvallen en onze digitale autonomie kunnen verstevigen. Dit is noodzakelijk, omdat onze digitale veiligheid en digitale autonomie onder druk staan en daarmee ons maatschappelijk en economisch welzijn. Zie ook het rapport van de CSR Integrale aanpak cyberweerbaarheid. De cyberweerbaarheid van ons land moet chefsache zijn. Tijdens de webinar geven secretaris Elly van den Heuvel-Davies en raadslid Claudia de Andrade-de Wit een toelichting op het adviesrapport en de belangrijkste speerpunten hieruit.
Webinarlink

Digitale soevereniteit
Datum: dinsdag 1 juni
Tijd: 13:00 – 14:00 uur
Webinar met Bart Jacobs, Radboud Universiteit Nijmegen
Bart gaat in op de discussie over digitale soevereiniteit/autonomie, zoals die het afgelopen jaar in Europa opgekomen is o.a. bij EU president Ursula van der Leyen, maar ook in de Nederlandse politiek.
Van der Leyen geeft daarbij een centrale plaats aan digitale identiteiten. Vanuit zijn eigen werk op dit gebied gaat Bart daar verder op in.
Webinarlink

Hoe behoud je privacy en security in tijden van crisis?
Datum: dinsdag 2 juni
Tijd: 13:00 – 14:00 uur
Webinar met Ron Roozendaal, Ministerie van VWS
Ron neemt ons mee in privacy en security van bijvoorbeeld CoronaMelder, CoronaCheck en BRBA. Wat betekent privacy by design voor het ontwerp? Waar haal je een 24/7 SOC, een HSM of een Red Team vandaan? Waarom is een digitaal vaccinatiebewijs privacyvriendelijker dan op papier? Kortom: hoe kun je geen concessies doen aan privacy en security en toch resultaat boeken? En ook: hoe zorgen we dat we er van leren voor na de pandemie?
Webinarlink

Digitale identiteit
Datum: woensdag 3 juni
Tijd: 13:00 – 14:00 uur
Webinar met Wouter Welling, Ministerie van BZK
Wouter Welling is coördinerend beleidsmedewerker digitale identiteit bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Onlangs publiceerde de Staatssecretaris van BZK in een brief aan de Tweede Kamer een visie op digitale identiteit. Wouter neemt ons mee in de gedachtegang rond deze visie en de vraagstukken op het domein van onze digitale identiteit.
Lees ook vast: https://ibestuur.nl/magazine/bronidentiteit
Webinarlink

Informatiebeveiliging Rijksoverheid: Inzicht door onderzoek en gecoördineerd verbeteren
Datum: vrijdag 4 juni
Tijd: 13:00 – 14:00 uur
Webinar met Miranda Pirkovski, Algemene Rekenkamer en Rianne Blacquière, Rijksoverheid
Informatie, o.a. over burgers en bedrijven, moet bij de overheid in veilige handen zijn. Als onafhankelijk controleur onderzoekt de Algemene Rekenkamer (AR) jaarlijks de stand van de informatiebeveiliging bij de rijksoverheid. Vanuit het ministerie van BZK helpt CIO Rijk departementen bij het optimaal vormgeven van hun ICT. Miranda Pirkovski (AR) en Rianne Blacquière (CIO Rijk) nemen u mee in de resultaten van het onderzoek naar informatiebeveiliging en actuele ontwikkelingen in het gecoördineerd verbeteren daarvan.
Webinarlink

Leden van het CIP Netwerk krijgen automatisch een uitnodiging met de betreffende links gemaild.
Hoor je daar (nog) niet bij en wil je wel deelnemen, meld je dan (graag per webinar) aan met een mailtje naar cip@uwv.nl

De videoregistratie van de webinars plaatsen wij achteraf op ons YouTube kanaal

Plaats een reactie

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd.