Overheid in transitie
Nieuws

Onverwachte kansen voor digitale overheidsdiensten

Cover van rapport Digital Citizen
Het Deloitte Global Digital Citizen Survey geeft weer hoe burgers digitale overheidsdiensten ervaren. | Beeld: Deloitte

Nederlanders hebben veel vertrouwen in de overheid als het gaat om het beschermen van hun data. Het is een van de verrassende bevindingen van het Deloitte Global Digital Citizen Survey over hoe burgers digitale overheidsdiensten ervaren.

Voor de Deloitte Global Digital Citizen Survey werden 5800 mensen uit dertien landen ondervraagd. Inwoners van onder meer Nederland, Portugal, Duitsland, Canada, Japan, Zuid-Afrika en Singapore werden gevraagd naar hun gebruik van digitale overheidsdiensten en hun perceptie daarvan.

Bij de Nederlandse ondervraagden viel het relatief hoge vertrouwen in de Nederlandse overheid als het gaat om databeveiliging op. Ook blijkt een groot deel van de Nederlanders open te staan voor een digitaal identiteitsbewijs. Een andere opvallende uitkomst: van alle deelnemende landen kent Nederland de grootste digitale kloof tussen verschillende bevolkingsgroepen.

Sjoerd van der Smissen en Kees Verhoeven vertellen wat de uitkomsten voor de Nederlandse overheid kunnen betekenen. Sjoerd van der Smissen is partner bij Deloitte en Government and Public Services Industry leader, en Kees Verhoeven, eigenaar van Bureau Digitale Zaken en voormalig Tweede Kamerlid.

MEER LEZEN?

Lees verder op de website van Deloitte en ontdek meer over de inzichten en kansen voor de Nederlandse overheid.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren