Nieuws

Digicommissaris vertrekt, maar nog niet helemaal

Johan Remkes, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, heeft gisteren Bas Eenhoorn "benoemd":https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2017/September_2017/Bas_Eenhoorn_benoemd_als_waarnemend_burgemeester_Amstelveen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Amstelveen. Eenhoorn, die in Amstelveen Mirjam van ’t Veld opvolgt, blijft de komende maanden een deel van zijn tijd besteden aan zijn rol van Digicommissaris (Nationaal Commissaris Digitale Overheid), een functie die hij sinds 28 mei 2014 bekleedt.

Bas Eenhoorn

Het vertrek van Eenhoorn komt voor Hans van der Stelt niet als een verrassing. Van der Stelt is directeur van Bureau Digicommissaris, de organisatie die de Digicommissaris ondersteunt in zijn taken en verantwoordelijkheden. “In het rapport ‘Maak Waar!’ wordt geadviseerd om de bestuurlijke regierol van de Digicommissaris bij een nieuw kabinet politiek te verankeren en de verwachting is dat dat ook gaat gebeuren. De komende maanden zal er in principe nog niet veel veranderen, behalve dat het tijdsbeslag van zijn functie als Digicommissaris minder wordt. De Digicommissaris is niet meer dagelijks aanwezig, maar als wij hem nodig hebben voor bijvoorbeeld bestuurlijke overleggen, dan is hij er. Vanaf het begin heeft hij ook gezegd: ik maak deze klus af.”

Eenhoorn was eerder burgemeester van onder meer Voorburg, Schiermonnikoog en waarnemend burgemeester van Vlaardingen, Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Lansingerland.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren