‘Een goed design is fantastisch en onmisbaar’

Eppo van Nispen tot Sevenaer was op vrijwel alle iBC’s al aanwezig als spreker. Dit jaar is hij als dagvoorzitter uw gastheer. Energiek, enthousiast, prikkelend. _*Een vooruitblik op het iBestuur Congres 2016: Dutch iDesign*_

Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek en onder andere voorzitter van de ECP Big Data Denktank.

Het thema Design ligt hem nauw aan het hart. “Een goed design is fantastisch en onmisbaar tegelijkertijd. Het is de manier waarop je dingen tot je neemt. Design zet de toon en kan je wereld wat veranderen. Niet alleen tastbare zaken, design laat ook software prettig werken.”

Natuurlijk is iBC als vanouds weer dé place to be waar beslissers en bestuurders ‘vrij’ rondlopen en aanspreekbaar zijn. Wel is het congres in een nieuw jasje gestoken. Bescheidener van opzet en een andere inhoudelijke focus; meer nadruk op hoe toenemende digitalisering de wereld om ons heen verandert. Dagvoorzitter Van Nispen wil dat bezoekers zich verwonderen. “Ik wil dat iedereen iets ter verwondering meekrijgt. Een nieuwe gedachte of iets waarmee ze iets in hun eigen organisatie kunnen veranderen.”

Dat hoeft hij niet alleen te doen. “We hebben een prachtige line-up aan sprekers. Uit overheid, bedrijfsleven, wetenschap én media.” Want de dialoog tussen die partijen staat centraler, volgens Van Nispen. “De overheid kan van alles willen en moeten veranderen om aan te sluiten op de dynamiek in de informatiemaatschappij. Maar dat kan ze niet alleen. De versterkende kracht zit in de publiek-private samenwerking. We moeten gezamenlijk de verantwoordelijkheid pakken.”

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren