Nieuws

Er zijn weer innovatiebudgetten Digitale Overheid beschikbaar

Overheidsorganisaties die een goed plan hebben om de digitale dienstverlening van de overheid te verbeteren, kunnen in maart een financiële bijdrage aanvragen vanuit het innovatiebudget Digitale Overheid. Een jury beoordeelt de inzendingen en honoreert de beste projecten. Er is 3 miljoen euro te verdelen.

Een voorstel moet ingediend worden in de periode 7 tot en met 31 maart. | Beeld: Shutterstock

In 2023 is het budget voor deze regeling 3 miljoen euro. Hiervan is 1 miljoen voor kleine projecten en 2 miljoen voor grote projecten. Verwacht wordt dat organisaties ook een eigen bijdrage leveren:

  • Voor kleine projecten, met een maximale projectkosten van 200.000 euro, geldt een eigen bijdrage van minimaal 25%.
  • Voor projecten boven de 200.000 euro projectkosten geldt een eigen bijdrage van minimaal 40%.

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/innovatiebudget-digitale-overheid

Het innovatiebudget is aan te vragen door alle Nederlandse overheden: provincies, gemeenten, waterschappen, ministeries en uitvoeringsorganisaties.
Een voorstel moet ingediend worden in de periode 7 tot en met 31 maart. Na de sluitingsdatum beoordeelt een jury de inzendingen. In juni 2023 besluit de jury welke voorstellen een bijdrage uit het Innovatiebudget Digitale Overheid ontvangen.

Criteria projecten

De jury beoordeelt de ingediende voorstellen voor projecten aan de hand van diverse criteria. Zo moet het door minimaal 2 overheidsinstanties worden ingediend, waarvan één is benoemd tot regiepartij. Het innovatiebudget is ook bedoeld om samenwerking te stimuleren en ervoor te zorgen dat we minder dubbel werk doen binnen de overheid. En de looptijd van het ingediende project mag maximaal 12 maanden zijn.
Klik HIER voor alle gunningscriteria.

Vragen over het Innovatiebudget Digitale Overheid? Mail naar innovatiebzk@rvo.nl

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren