Overheid in transitie
Artikel

iBestuur Congres 2024: Een duik in het diepe

Het thema van het iBestuur Congres 2024 is bekend: ‘De Verdieping’. Collega’s uit alle overheidslagen, wetenschap, maatschappelijke organisaties en techbedrijven komen 11 september bijeen voor een dag vol vernieuwing, debat en netwerken. Wilt u deelnemen aan het congres? Laat het de organisatie weten door het interesseformulier in te vullen.

iBestuur Congres nodigt bestuurders en beslissers uit in de diepere lagen van een aantal thema’s te duiken,  zoals dienstverlening, waarbij gestreefd wordt naar een veilige en inclusieve overheid die actief luistert naar haar burgers. Tijdens het congres zoemen we in op de impact van AI en algoritmes op onze democratische waarden, en hoe we de kracht van technologie kunnen inzetten voor meer transparantie en eerlijkheid. De weerbaarheid van onze samenleving tegen digitale bedreigingen staat hoog op de agenda, evenals het bevorderen van een brede welvaart door open data en innovatieve technologieën. Ook kijken we naar belangrijke maatschappelijke opgaven. Van duurzaamheid en klimaat tot economische vernieuwing en het beheersen van globalisering. We verkennen samen hoe digitalisering kan bijdragen aan deze opgaven en welke uitdagingen daarvoor beslecht moeten worden.

Dit jaar is het iBestuur Congres geen hybride evenement, maar alleen een fysieke bijeenkomst. Het congres wordt georganiseerd in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein.

Meer informatie en aanmelden

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren