Personalia
Personalia

Kees Verhoeven treedt toe tot bestuur Rathenau Instituut

getekend portret Kees Verhoeven

Met ingang van 1 september 2024 treden vier nieuwe leden toe tot het bestuur van het Rathenau Instituut. Onder hen is oud-D66-Kamerlid, ondernemer en iBestuur-blogger Kees Verhoeven.

Onderzoek en debat

Het Rathenau Instituut houdt zich bezig met onderzoek en debat over de impact van wetenschap, technologie en innovatie op de samenleving. Voor de werving van nieuwe bestuursleden werd onder meer gezocht naar mensen met ervaring in het bedrijfsleven, met een focus op technologie en innovatie, en naar mensen afkomstig uit  beleid en politiek, met een focus op wetenschap, technologie en/of innovatie.

Op LinkedIn schrijft Verhoeven: ‘In mijn werk heb ik altijd dankbaar gebruik gemaakt van hun rapporten en adviezen. Onderbouwing, gedegenheid en diepgang zijn cruciaal voor goede oordeelsvorming en besluitvorming over complexe vraagstukken. Zeker in het digitale tijdperk vol desinformatie, drukte en dadendrang.’

Wisseling van de wacht

De andere nieuwe bestuursleden zijn:

  • Nynke van Dijk, Decaan Faculteit Gezondheid en Faculteit Bewegen, Sport en Voeding aan de HvA, Bijzonder Hoogleraar aan het Amsterdam UMC;
  • Joep Munten, Managing Director Hartelt Fund Management;
  • Dyno Radjesh Manna, Directeur Directie Onderzoek & Onderwijs aan het ErasmusMC;

Ze versterken de huidige bestuursleden: Noelle Aarts, Laurence Guérin, Maria Henneman (voorzitter) en Behnam Taebi.

Dit jaar verstrijkt de bestuurstermijn van de bestuursleden Felix Cohen, Janneke Hoekstra en Rajash Rawal. Ook vertrekt de huidige vicevoorzitter Erwin Muller. Hij wordt lid van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren