Overheid in transitie
Nieuws

Logius en KOOP per 1 januari samengevoegd

Per1 januari is Logius samen gegaan met het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP). KOOP was eerder onderdeel van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR). Beide zijn onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Logius en KOOP werken allebei aan generieke digitale voorzieningen van de overheid. | Beeld: Shutterstock

Dat Logius en KOOP hun krachten bundelen is een logische stap, zegt Algemeen directeur Yvonne van der Brugge op de website van Logius. “Onze manier van werken is ongeveer gelijk en we werken allebei aan generieke digitale voorzieningen van de overheid. Op sommige vlakken werken we nu ook al samen. Samenwerking op meer vlakken kan de doelmatigheid en efficiëntie van de digitale overheid en daarmee voor de eindgebruikers nog verder verhogen.”

“We willen van beide organisaties het goede behouden en laten we los wat er niet werkt”.

“Natuurlijk zijn er ook verschillen. Die gaan we de komende tijd overbruggen door van elkaar te leren. Omdat KOOP wat kleiner is dan Logius, is het heel makkelijk om snel intern af te stemmen. Dat heb je nodig om je organisatie wendbaar te maken. Onze Agile-methodieken zijn net iets anders ingericht. Vanaf 2023 ontdekken we samen waar we elkaar verder kunnen aanvullen en versterken. Daarbij willen we van beide organisaties het goede behouden en laten we los wat er niet werkt”.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren