Oracle introduceert nieuwe EU Sovereign Cloud

Oracle heeft een nieuwe EU Sovereign Cloud gelanceerd voor bedrijven en overheden in de EU om meer controle te krijgen over hun gegevens en te voldoen aan de eisen voor dataprivacy en -soevereiniteit. De EU Sovereign Cloud van Oracle is een van de eerste hyperscale-cloudoplossingen die volledig voldoet aan Europese regelgeving.
Oracle heeft hiermee een aantrekkelijk alternatief voor organisaties die werken met data of workloads waarop Europese richtlijnen voor dataprivacy en -soevereiniteit van toepassing zijn, zoals de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). “Het technologielandschap in de Europese Unie is drastisch veranderd vanwege het toenemende belang van gegevensbescherming en -residentie,” zegt Richard Smith, Executive Vice President Technology EMEA bij Oracle. “Met de EU Sovereign Cloud van Oracle kunnen klanten in sterk gereguleerde bedrijfstakken of die te maken hebben met landspecifieke regelgeving nu eenvoudig hun cloudstrategieën versnellen.”
De nieuwe soevereine cloudregio werkt met een uitgebreide set beleidsregels en governancestructuren die de bestaande interne mogelijkheden voor gegevensresidentie, -beveiliging, en -privacy van Oracle Cloud Infrastructure (OCI) nog verder verbeteren en faciliteren daarmee de vereiste naleving. Dit omvat een beleidskader voor gegevens- en operationele soevereiniteit, dat onder meer bepaalt hoe OCI de toegang tot klantgegevens opslaat en beheert en hoe gegevenstoegang van entiteiten buiten de EU wordt afgehandeld.
Datacenters in Europa
De datacenters van Oracle EU Sovereign Cloud bevinden zich in Frankfurt, Duitsland en in Madrid, Spanje. Oracle EU Sovereign Cloud bouwt voort op de bestaande nalevingsprogramma’s van Oracle Cloud waarmee klanten kunnen aantonen dat ze zich houden aan regionale en branchevoorschriften. Het sluit ook aan bij EU-toezichtregelgeving, zoals NIS 2, en richtlijnen die gegevensoverdracht buiten de EU beperken, zoals het Hof van Justitie voor EU Schrems II-uitspraak en het Europees Comité voor gegevensbescherming.
Lees HIER het volledig bericht