Nieuws

Programma iBestuur Congres 2022 krijgt vorm

Over minder dan drie maanden is het al zover. Dan vindt op 14 september in de Fokker Terminal in Den Haag opnieuw het iBestuur Congres plaats. De deelnemende overheden en de private partners hebben ook dit jaar met elkaar een interessant en divers programma opgesteld rond het centrale thema ‘Digitalisering en de menselijke maat’.

Het iBestuur Congres vindt plaats in de Fokker Terminal Den Haag | Beeld: iBestuursgongres 2021

Burgemeester Jan van Zanen is er om u welkom te heten. Staatssecretaris van Digitalisering Alexandra van Huffelen presenteert haar werkagenda en verder zijn er bijdragen van onder andere Arre Zuurmond.

Met meer dan 30 break-outsessies kunnen deelnemers de diepte in.
Neem alvast een kijkje op de site.

De uitdagingen waar we als maatschappij voor staan, zijn groot. Betaalbare zorg, de energietransitie, de stikstofcrisis, om er maar een paar te noemen. De overheid heeft veel op haar bordje. Nieuwe digitale ontwikkelingen bieden spannende nieuwe oplossingen voor deze vraagstukken. Tegelijkertijd moeten we kritisch kijken hoe deze oplossingen in de praktijk gebracht gaan worden.

We moeten voorkomen dat mensen in de knel komen door nieuwe digitale toepassingen.

De overheid is verantwoordelijk voor betrouwbare informatie en de privacy van burgers. Data moet op de juiste momenten beschikbaar zijn voor de juiste personen, maar voldoende beveiligd om verkeerd gebruik te voorkomen. Ook moeten we voorkomen dat mensen buiten de boot vallen of in de knel komen door nieuwe digitale toepassingen. De menselijke maat mag niet uit het oog worden verloren. Over deze boeiende en complexe onderwerpen gaan samenleving, overheid, markt en wetenschap met elkaar in gesprek tijdens het iBestuur Congres.

Hybride vorm

Het iBestuur Congres brengt u in één dag up-to-date van de belangrijkste trends. Op de locatie of via de livestream kunt u deze enerverende kennisuitwisseling volgen. Maar de programmering biedt ook volop gelegenheid voor de deelnemers om te reageren en hun eigen inbreng te leveren. Naast het plenaire programma en de sessies heeft u tijd om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Deelnemen aan het iBestuur Congres?

Kijk voor het hele programma en aanmeldingsmogelijkheden op: www.ibestuurcongres.nl

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren