Blog

Waarom Forrester Hexagon op de lijst van aanbieders van locatie intelligentie platforms heeft gezet

Met trots kondigen wij aan dat Hexagon is opgenomen in het exclusieve ‘Now Tech van Forrester: Location Intelligence Technologies, Q3 2019 rapport’.

In dit rapport geeft Forrester een overzicht van leveranciers van locatie intelligentietechnologie op basis van hun omvang en functionaliteit. Forrester adviseert lezers om technologieleveranciers te beoordelen op basis van hun vermogen om hen te helpen bij:

  • Het begrijpelijk maken van grote hoeveelheid ruimtelijke data en locatie gegevens van klanten
  • Hervorming van geavanceerde ruimtelijke inzichten
  • Schalen van intelligente bedrijfsbeslissingen, acties en ervaringen met locatie

In het rapport is Hexagon opgenomen onder zowel de grote marktaanwezigheid segmenten als ook de locatie intelligentie platform segmenten. Volgens Forrester bieden locatie intelligentie platforms een samenhangende set van locatie datamanagement, ruimtelijke analyses en locatie uitvoeringssoftware.

Geavanceerde ruimtelijke datawetenschappelijke tools, toepassingen die specifiek zijn voor marktverticalen, en platformlocatiediensten en -functionaliteit zijn enkele van de kenmerken die sterk aanwezig zijn onder de locatie intelligentieplatforms en die duidelijk aanwezig zijn in de ‘productstack’ van de Hexagon Geospatial divisie.

Geavanceerde ruimtelijke datawetenschappelijke tools

Spatial Modeler, Hexagons grafische interface voor het opzetten en uitvoeren van workflows van geoprocessing dat is geïntegreerd in veel producten van Hexagon, bevat Machine Learning. Dit zijn op algoritmes gebaseerde classificatie operators die gebruikt kunnen worden om gecontroleerde en ongecontroleerde raster- en vectorclassificatie uit te voeren.

Klanten van Hexagon gebruiken deze functie om automatisch vegetatiesoorten af te leiden uit satelliet data, zodat ze de toekenning van subsidies aan boeren kunnen automatiseren of te helpen bij het berekenen van brandkans in bepaalde gebieden door vegetatie en vochtgehalte te analyseren.

Toepassingen specifiek voor marktverticalen

Hexagon biedt end-to-end oplossingen aan, zoals HxGN Smart Census, een oplossing die specifiek is ontworpen voor de nationale bureaus voor de statistiek om hun gehele bevolking en woningtellingen digitaal uit te voeren. Hexagon levert ook producten die zijn ontworpen met interfaces die kunnen worden geïmplementeerd en uitgebreid, zodat klanten aangepaste oplossingen kunnen bouwen die volledig aan hun eisen voldoen.

Een voorbeeld is het LIDO 4D vluchtplanningssysteem dat door Lufthansa Systems is ontwikkeld. Dit systeem kan in real time verbinding maken met de gegevens en deze in real time verwerken, waardoor de berekening van alternatieve routes geautomatiseerd kan worden, zodat vertragingen in de planning en brandstofkosten tot een minimum worden beperkt.

Platformlocatiediensten en -functionaliteit

Een ideaal platform voor het monitoren van middelen, veranderingen beoordelen en actie te ondernemen is M.App Enterprise: de cloud-based oplossing van Hexagon die organisaties de mogelijkheid geeft om overtuigende locatie gebaseerde business intelligence-apps, genaamd Hexagon Smart M.Apps, in 2D en 3D en op elk apparaat in te zetten.

M.App Enterprise slaat beelden, vector, point cloud data, workflows, analyses en query’s op, allemaal toegankelijk op één plaats vanuit een eenvoudig te navigeren gebruikersinterface. Alle noodzakelijke geoprocessing wordt achter de schermen uitgevoerd en alle eindgebruikers, van topmanagers tot GIS-experts en buitendienstmedewerkers, zien de gegevens op hun apparaten door middel van een interactieve kaartweergave, samen met grafieken en diagrammen van andere relevante bedrijfsgegevens.

Voor meer informatie over locatie intelligentie platforms kunt u het volledige rapport downloaden.

Voor meer aanvullende informatie, neem contact op met: Yashita Arora, Marketing Director, IMAGEM +31 (0) 55 2002 055, marketing@imagem.nl.

Plaats een reactie

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd.