zoeken binnen de website

Ben KokkelerBen Kokkeler is lector Digitalisering en Veiligheid aan de Avans Hogeschool.

“Het fenomeen lectoraat is vandaag de dag voluit geaccepteerd in het Nederlandse kennislandschap. Veel lectoraten
positioneren zich ‘in’ de samenleving. Als een plek waar rijke praktijkkennis en -vaardigheden samenkomen met praktische wetenschapspraktijk: onderzoeksmethoden en -resultaten die in de praktijk en in het beroepsonderwijs direct toepasbaar zijn. Een blog zoals iBestuur die organiseert is een natuurlijke partner van een lectoraat zoals Digitalisering en Veiligheid, een lectoraat dat wil bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken waarin samenwerking met informatiespecialisten bij de overheid van cruciaal belang is.”

Alle blogs van Ben Kokkeler

Regionaal maatwerk

door: Ben Kokkeler, 17 april 2020

De aandacht tijdens deze crisis is veel gericht op burgemeesters, maar er ligt ook een mooie taak voor wethouders.

lees meer

Digitale inclusie

door: Ben Kokkeler, 15 januari 2019

BZK zet digitale inclusie op de agenda, maar jammer is wel dat zij daarbij aan enige structurele problemen voorbij lijkt te gaan.

lees meer

Icebreaker

door: Ben Kokkeler, 24 september 2018

Een stad mag dan energiezuiniger of veiliger worden dankzij digitale data en technologie, maar hoe kom je daar? Hoe maak je de juiste keuzes en ben je genoeg deskundig?

lees meer

Bedrijventerreinen

door: Ben Kokkeler, 22 maart 2018

Binnenkort worden honderden raadsleden geïnstalleerd. Hoe mooi zou het zijn als die zich vol zouden richten op de veiligheid in de werkomgeving van hun burgers en ondernemers?

lees meer

Sociaal veilig oud worden

door: Ben Kokkeler, 20 december 2017

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig. Maak als maatschappij daar gebruik van. Zo kunnen ouderen dankzij inzet van digitale middelen een grote rol hebben in de sociale veiligheid.

lees meer

Gezond digitaal ondernemersklimaat

door: Ben Kokkeler, 19 oktober 2017

Digitalisering in het bedrijfsleven raakt steeds meer in zwang. Dat biedt voordelen, maar kent ook risico’s. Hoe kunnen gemeenten zorgen voor een gezond digitaal ondernemersklimaat?

lees meer