zoeken binnen de website

Alle blogs van Carolien Schönfeld

Handenvol tijd....

door: Carolien Schönfeld, 11 juni 2014

De parlementaire enquête naar de woningcorporaties is nog geen twee dagen onderweg of ze heeft al méér aandacht gekregen dan het hele parlementaire onderzoek naar ICT-problemen.

lees meer

Digitale discriminatie

door: Carolien Schönfeld, 7 januari 2013

Zijn beleggingsfonds wil alleen nog maar digitaal met mijn 92-jarige vader communiceren. Was er niet ooit een voorstel in Brussel om dergelijke discriminatie te verbieden?

lees meer

Zijn ingenieurs betere opdrachtgevers?

door: Carolien Schönfeld, 25 oktober 2012

De mate waarin de top van de organisatie betrokken is bij informatiesystemen is een belangrijke factor waar het gaat om het slagen of falen van ICT.

lees meer

Zinvolle combinatie van gegevens

door: Carolien Schönfeld, 13 september 2012

Gegevens zijn rauwe feiten of symbolen. Gegevens worden pas informatie als de gegevens een betekenis of nieuwswaarde hebben voor de ontvanger

lees meer

U heeft een ongeoorloofd teken gebruikt

door: Carolien Schönfeld, 16 juli 2012

Nederland staat zesde in Europa als het gaat om e-dienstverlening. De slogan Belgendoenhetbeter.nl was meesterlijk, maar indertijd al lichtelijk overdreven en inmiddels dus gewoon onzin.

lees meer

Geen actualiteit

door: Carolien Schönfeld, 7 juni 2012

De mooiste uitkomst van het komend parlementair onderzoek zou zijn, als de Tweede Kamer besluit tot een serieus en regelmatig volgen van grote ICT-projecten.

lees meer

Leren van pijnlijke ervaringen

door: Carolien Schönfeld, 15 mei 2012

Zegt de minister tegen het Kamerlid: “Er zijn projectmanagementtechnieken zoals Prince en ontwikkeltechnieken zoals COBIT. Ik zie dat u begrijpend knikt.”

lees meer