zoeken binnen de website

10 februari: Webinar 'Datacenters en energietransitie'

door: Redactie iBestuur | 26 januari 2022

Veel datacenters waarop clouddiensten draaien zijn in Nederland gevestigd. Datadeling en AI vragen om enorme hoeveelheden computercapaciteit. En daarmee energiecapaciteit. Tegelijk moet een energietransitie gerealiseerd worden naar duurzaam opgewekte stroom. Kan dit samengaan? Een gesprek over energiebehoeften en capaciteit in de toekomst en de ontwikkeling van datacenters. Onderdeel van iBestuur Voorjaarscongres 2022.

Datacenter Eemshaven | Beeld: Shutterstock

iBestuur organiseert het Voorjaarscongres 2022 over de digitale infrastructuur en de data-economie. Op 10 februari staat het derde webinar op het programma.

Datum: 10 februari
Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Plaats: achter uw pc, laptop of iPad

Naarmate de digitalisering van de economie doorzet, heeft de wereld steeds meer datacenters nodig. Nederland is een gewilde locatie voor veel Tech bedrijven. Overheden worstelen met vestigingsvraagstukken, zowel als het gaat om ruimtelijke ordening als energievoorziening. Ons elektriciteitsnet is immers niet ontworpen voor de energiebehoefte van datacenters en uitbreiding van de capaciteit kan jaren duren. Tegelijk moet ook een energietransitie gerealiseerd worden naar duurzaam opgewekte stroom. Wat kunnen datacenters, overheden en energiemaatschappijen samen realiseren?

Het wordt een interessant webinar met de volgende gasten:

  • Eef Masson Onderzoeker; Rathenau Instituut
  • Annemarie Costeris Government Affairs Director; Microsoft
  • Edward Stigter Gedeputeerde; Provincie Noord-Holland
  • Michiel Steltman, Managing Director; Digitale Infrastructuur Nederland

Aanmelden kan via de congreswebsite

tags: , , , , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.