zoeken binnen de website

4 februari: iBestuur gesprek over ICT-inkoop en open source beleid: ‘Open tenzij’

Op 4 februari kunt u een live interview bijwonen met Marieke van Wallenburg, directeur-generaal Overheidsorganisatie, en Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid VWS, over ICT-inkoop en open source beleid bij de overheid. Een open gesprek onder leiding van Arjan Widlak, Stichting Kafkabrigade, met als insteek: hoe stuur je als bestuurder op deze beleidslijn?

De iBestuur (thuis)debatten kent u al. Omdat we naast het stimuleren van debat ook willen verkennen en luisteren, organiseren we dit jaar iBestuur gesprekken. Omdat vragen net zo belangrijk zijn als antwoorden; al is het maar omdat we veel antwoorden nog niet kennen.

Over de drempel Het eerste iBestuur gesprek gaat over ICT-inkoop en open source beleid bij de overheid. In het project ‘Over de drempel’ (samenwerking BZK, Stichting Kafkabrigade, iBestuur) besteden we hier al enige tijd aandacht aan in de vorm van debat en artikelen. Uitgangspunt hierbij was steeds de beleidslijn van BZK: ‘Open, tenzij’.

U kunt dit gesprek live bijwonen; online uiteraard.
Datum: 4 februari
Tijd: 16.00 uur tot 17.00 uur.
Aanmelden kan hier

Inschrijvers voor het gesprek ontvangen een e-mail met een link naar het online gesprek.

Met dit interview is het gesprek over ‘Open tenzij’ natuurlijk niet klaar. In komende gesprekken gaan we in op andere aspecten van het thema; denk aan de specifieke inkoopaspecten en de juridische kant van het inkoopproces. Zelf kunt u ook meedoen door te reageren om artikelen onze website.
Wilt u zich vast inlezen? Hier vindt u de eerder gepubliceerde artikelen

‘Over de drempel’

Over de drempel

‘Over de drempel’ is een project van iBestuur, stichting Kafkabrigade en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Doel: het stimuleren van de beeldvorming over de inzet van open source en de mogelijkheden tot flexibilisering van de aanbesteding van software.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.