zoeken binnen de website

archief bijeenkomsten

 • 15 april: iBestuur Thuisdebat: 'De klassieke manier van aanbesteden is niet meer van deze tijd'

  door: Redactie iBestuur

  Aanbesteden kan een beetje agile

  Voldoen de samenwerkingsmodellen zoals we die gewend zijn bij aanbestedingen nog wel? We praten erover met Lourens Visser, CIO Rijk, Mariëlle van der Zanden, CIO gemeente Utrecht, en Stefan van Oirschot, chief digital advisor Red Hat.

 • 15 maart: iBestuur Thuisdebat 'Digitale Zaken in een nieuw kabinet'

  Digitale Zaken

  door: Redactie iBestuur

  Welke ‘digitale zaken’ moet het nieuwe kabinet beslist op gaan pakken de komende regeerperiode? En hoe zorgen we ervoor dat de nieuwe leden van de Tweede Kamer voldoende toegerust zijn om de vaste Kamercommissie voor Digitale Zaken tot een factor van betekenis te maken in de besluitvorming over de digitalisering van Nederland en de dienstverlening van de overheid? Kijk, luister en denk live mee tijdens ons volgende Thuisdebat.

 • 11 maart: De nieuwe ‘data-beleidscyclus’

  'Van beleids- naar datacyclus'

  door: Redactie iBestuur

  De klassieke beleidscyclus moet volgens Jan van Ginkel en Paul Strijp op de schroothoop. Is de datacyclus een goed alternatief? In een speciale Design Sprint is op 18 februari met experts een aanzet gemaakt voor een nieuw model. U kunt op 11 maart van 12:00 – 13:00 uur online bij de presentatie aanwezig zijn. Wel even aanmelden.

 • 8-10 februari Conferentie Nederland Digitaal 2021

  Op 8, 9 en 10 februari vindt de tweede editie van de landelijke Conferentie Nederland Digitaal plaats. Deels vanuit Groningen, dankzij de samenwerking met Noorden Digitaal. Alle groepen die bepalend zijn voor de digitalisering in Nederland worden in beeld gebracht. De conferentie wordt georganiseerd door de ministerise van Economische Zaken en Klimaat, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Justitie en Veiligheid (JenV) in samenwerking met ECP.

 • 3-5 februari: Fieldlab DoIT

  Op 3, 4 en 5 februari vindt het online Fieldlab 2021: Digitale Overheid in Transitie (DOiT) plaats. Een initiatief van BZK, VNG, IPO, Het Waterschapshuis en het Netwerk van Publieke Dienstverleners. Doel: aan de slag om de volgende fase te bereiken in innovatie van de digitale dienstverlening.

 • 4 februari: iBestuur gesprek over ICT-inkoop en open source beleid: ‘Open tenzij’

  Op 4 februari kunt u een live interview bijwonen met Marieke van Wallenburg, directeur-generaal Overheidsorganisatie, en Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid VWS, over ICT-inkoop en open source beleid bij de overheid. Een open gesprek onder leiding van Arjan Widlak, Stichting Kafkabrigade, met als insteek: hoe stuur je als bestuurder op deze beleidslijn?

 • 11 december: Dag van de Actieve Openbaarmaking

  De overheid moet open en transparant zijn in haar informatievoorziening, zo stelt het kabinet. Maar wat betekent actieve openbaarmaking voor de dagelijkse praktijk bij de Rijksoverheid? Op vrijdag 11 december organiseerde iBestuur de Dag van de Actieve Openbaarmaking, in samenwerking met het Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) .

 • 1 december: webinar ‘Samenwerken op afstand’

  Hoe zorg je ervoor dat je blijft innoveren, terwijl je elkaar niet fysiek kunt ontmoeten? Hoe draag je hier zelf aan bij? Bij IBM hebben ze hier de nodige ervaring mee bij onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken in België, Royal BAM, RWS en Tennet. In dit webinar introduceerden ze de ‘Garagemethode’.

 • 12 november: iBestuur Thuisdebat: Publiek belang, publieke software?

  Op donderdag 12 november hield het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in samenwerking met stichting Kafkabrigade en iBestuur, een online debat over de mitsen en maren voor het vrijgeven van broncode.

 • 11 november: iBestuur Thuisdebat Special 'Do's and don'ts van Shared Services'

  Op woensdag 11 november vond een iBestuur Thuisdebat Special plaats. Thema van het debat was ‘Do’s and don’ts van Shared Services’.

 • 3 november: Webinar 'Het API-ecosysteem van de overheid'

  Smartphone

  Vrijwel alle organisaties binnen de overheid maken momenteel de omslag van een traditioneel IT naar een API-ecosysteem. Er is API beleid, een API strategie en een Kennisplatform API’s. Op dinsdag 3 november Frank Terpstra (Geonovum) en Gino Laan (BZK) praatten deelnemers bij over de activiteiten, resultaten en de plannen voor de toekomst.

 • iBestuur Thuisdebat #7: Van beleids- naar datacyclus

  Op donderdag 8 oktober vond het zevende iBestuur Thuisdebat plaats. Thema van het zesde debat was ‘Van beleids- naar datacyclus’. De beleidscyclus heeft afgedaan, zo wordt gezegd, maar wat is het alternatief?

 • Binnenlands Bestuur congres ICT & Overheid; de praktijk van Common Ground

  Welke stappen heeft uw gemeente al genomen?

  Inmiddels zijn de Common Ground ontwikkelingen in volle gang. Diverse gemeenten hebben cases lopen die met de Common Ground principes werken. Maar wat zijn nu de lessen uit de praktijk? Hoe komen we tot invoer van Common Ground. Waar staan we nu en welke weg moeten we nog gaan?

 • Op weg naar het iBestuur Congres 2020: de digitale stroomversnelling

  iBestuur Thuisdebat Special

  Op donderdag 2 juli (10.30 – 11.00 uur) vond een iBestuur Thuisdebat Special plaats. Dit Thuisdebat Special was de opmaat naar het iBestuur Congres van vrijdag 11 september.

 • Ontbijtbijeenkomst Future Lab: ‘De waarde van de informatiehuishouding voor goed bestuur’

  Op woensdag 1 juli hielden iBestuur en het Rijksprogramma Duurzaam Digitale informatievoorziening (RDDI) een ontbijtbijeenkomst over het thema ‘De informatiehuishouding van het Rijk in 2030’.