zoeken binnen de website

lex-et-nimbus

 • Regelgeving loopt achter bij cloud computing

  Seminar: De juridische consequenties van de cloud

  De juridische consequenties van cloud computing stonden vorige week centraal tijdens het iBestuur seminar Lex et nimbus, ‘de wet en de wolk’. Conclusie: wet- en regelgeving lopen niet in de pas met de mogelijkheden van cloud computing. Concrete juridische handvatten werden tijdens het seminar geboden. Maar een beetje mistig blijft het wel.

 • De cloud als juridisch mijnenveld

  Lex et nimbus

  door: Fred Teunissen

  Rechtbank Rotterdam

  De cloud is niet nieuw, maar wel anders. Outsourcing maar dan naar internet, kort door de bocht gezegd. Maar cloud computing is nog onvolwassen en het aanbod verre van transparant. Bovendien is de cloud een droom voor hackers. Is de cloud daarmee een juridisch mijnenveld, vragen we aan Kees Stuurman en Elisabeth Thole.

 • Lex et nimbus. De juridische consequenties van de cloud

  iBestuur organiseerde in de reeks juridische seminars op 13 maart 2014 een bijeenkomst waarbij juristen, beslissers en beleidsverantwoordelijken in het eerste deel de essentiële technologische cloudkennis kregen aangereikt zodat in het tweede deel van de middag de juridische aspecten van de cloud helder gedefinieerd en bediscussieerd konden worden.

 • Lex et nimbus

  door: Ruud Leether

  Lex et nimbus

  De cloud is goedkoper en betrouwbaarder. En maakt uw organisatie flexibel en efficiënt. Daar kan geen eigen serverpark tegenop. Zegt men. Maar wat zijn de juridische consequenties van een virtuele infrastructuur en data waarvan veelal nauwelijks bekend is waar die uithangen?

  (De aftrap voor het seminar ‘Lex et nimbus, juridische consequenties van de cloud’)