zoeken binnen de website

mastercourse architectuur

 • De implementatie van architecturen

  Verslag van de vierde bijeenkomst (17 juni 2015) - Mastercourse Architectuur

  door: Peter Mom

  Diane Nijs, Bouke Hoving - mastercourse Architectuur iBestuur academie

  Als architectuur een middel is om greep op complexe problemen te krijgen teneinde deze beter tot een oplossing te kunnen brengen, kan de vraag opkomen of dat het enige middel is. Niet dus, zo bleek tijdens de laatste bijeenkomst van de mastercourse Architectuur.

 • Communiceren over architecturen

  Verslag van de derde bijeenkomst (10 juni 2015) - Mastercourse Architectuur

  door: Peter Mom

  Lineke Sneller - Robert van den Breemen

  De vraag ‘wat is architectuur eigenlijk?’ blijft deze mastercourse een gewild onderwerp, ook op de derde avond. “Een IT architect is een eenzelvige beslisser, iemand die vooral kennis consumeert, iemand die maar weinig van die kennis documenteert, iemand die maar weinig van die kennis deelt met anderen.”

 • Architectuur in de publieke sector

  Verslag van de tweede bijeenkomst (3 juni 2015) - Mastercourse Architectuur

  door: Peter Mom

  Maarten Hillenaar en Arie Versluis

  Architectuur als instrument om zicht te krijgen op de informatiehuishouding en middel om op inzichtelijke wijze aan de bestuurstafel te kunnen praten over informatievoorziening, zodat het onderwerp daar de belangstelling krijgt, die het nodig heeft. Makkelijker gezegd dan gemaakt, bleek uit de tweede bijeenkomst in deze mastercourse.

 • Visie op architectuur in verschillende domeinen

  Verslag van de eerste bijeenkomst (27 mei 2015) - Mastercourse Architectuur

  door: Peter Mom

  Hans Mulder, Sander Meijer

  Werken volgens architectuur kan bijdragen aan het succes van de informatievoorziening, de omvang van projecten evenzeer. Dus begon ondernemer, onderzoeker en onderwijzer prof. Hans Mulder de eerste bijeenkomst van de mastercourse Architectuur met enige cijfers.

 • Mastercourse Architectuur

  U bent bestuurder of professional bij een departement, uitvoeringsorganisatie, gemeente of andere non-profit-organisatie en u wilt een brug slaan tussen de missie van uw organisatie en de ICT. Hoe ontwikkelt en implementeert u een architectuur en hoe gebruikt u die in de praktijk? Deze mastercourse biedt een visie en perspectief.