zoeken binnen de website

mastercourse succesvolle ict projecten

 • ICT-baten zijn concreter te maken

  Verslag vierde avond 'Succesvolle ICT-projecten'

  door: Freek Blankena

  Levert dat grote overheids-ICT-project eigenlijk wel publieke waarde op? Zelfs als het volgens de regels der kunst succesvol is afgerond staat dat vaak niet vast. Maar ‘public value’ is wel degelijk enigszins concreet te maken.

 • Blijven praten, niet dichttimmeren

  Verslag derde avond 'Succesvolle ICT-projecten'

  door: Freek Blankena

  Een ambitieus IT-project moet je niet proberen contractueel dicht te timmeren. Met vertrouwen, veel praten en elkaar wat gunnen kom je een stuk verder, betoogde Rik Maes op de derde avond van de iBestuur Mastercourse Succesvolle IT-projecten.

 • Of aanbesteden echt erg moet zijn

  Verslag tweede avond 'Succesvolle ICT-projecten'

  door: Peter Mom

  Vijftien ordners, in drievoud te bezorgen bij de aanbestedende dienst, weten opdrachtgevers wel wat ze aanbieders aandoen? Opdrachtgevers geven aanbestedingsregels (‘Europa’) dikwijls de schuld van hun ongebreidelde vraaglust. Onterecht, stelde professor Jan Telgen.

 • Hoe je regels uitvoerbaar maakt

  Verslag eerste avond 'Succesvolle ICT-projecten'

  door: Freek Blankena

  Hoe kun je juridische kennis en wetgeving op zodanige wijze vormgeven en vertalen dat mensen aan de ‘uitvoeringskant’ – en de IT-systemen die ze gebruiken – daarmee uit de voeten kunnen? De theorie biedt aanknopingspunten, maar de praktijk kan weerbarstig zijn.

 • Mastercourse Succesvolle ICT-projecten

  iBestuur academie is een samenwerking van iBestuur magazine en de Informatiemanagement Academie van HEC/ Zenc. Kennispartners: Accenture, Be Informed, Centric, SAP en ICT~Office.

  De overheid en ICT houden er een ambivalente relatie op na. ICT verbetert dienstverlening en bedrijfsvoering, maar bezorgt bestuurders en politici hoofdpijn als projecten mislukken. De Tweede Kamer doet onderzoek naar de problemen bij ICT-projecten.

  De iBestuur academie onderzoekt succesvolle ICT-projecten!