zoeken binnen de website

overheid in transitie

 • 23 maart: Keukentafelsessie #7 over 'de andere kant van de Woo'

  Je kunt als overheid alleen werken aan een doelmatige actieve openbaarmaking als je weet wat inwoners daadwerkelijk aan informatie willen hebben en hoe ze die het beste aangereikt kunnen krijgen. Wat moeten we daarvoor doen, en misschien wel laten? Praat mee met de regeringscommissaris Informatiehuishouding.

 • 20 april: Dag van de Digitale Provincie

  Op 20 april 2023 vindt de Dag van de Digitale Provincie plaats in Theater Buitensoos in Zwolle. Dit evenement wordt georganiseerd door het Interprovinciaal Overleg (IPO) in samenwerking met iBestuur. Voor wie geïnteresseerd is in de digitale transformatie en/of toepassing van digitalisering op de grote ruimtelijke opgaven van Nederland.

 • 24 november: Keukentafelsessie #5 over 'Falende IT-architectuur'

  door: Redactie iBestuur

  Nathan Ducastel - VNG

  Op 24 november organiseren we de vijfde Keukentafelsessie met de regeringscommissaris Informatiehuishouding. Deze keer echter niet met Arre Zuurmond zelf; hij is herstellende van een ziekteperiode. Hij heeft Nathan Ducastel, directeur VNG Realisatie, bereid gevonden om het tafelvoorzitterschap voor hem waar te nemen.

 • 29 september: Keukentafelsessie #4 over 'De werkplek van de toekomst'

  Op donderdag 29 september organiseren we de vierde in een reeks keukentafelsessies met Arre Zuurmond, de regeringscommissaris Informatiehuishouding. Dit keer over de werkplek van de toekomst. Dat is vooral een digitale werkplek: een samenspel van devices, technologieën, software en bijbehorende tools. Is de overheid hier klaar voor?

 • 8 Juni: Keukentafelsessie #2 'De kloof tussen informatievraag en -aanbod '

  door: Karina Meerman

  In de Keukentafelsessie #2 ging regeringscommissaris Arre Zuurmond dieper in op de informatierelatie tussen overheid en burger. In regiobibliotheek Lek & IJssel in IJsselstein schoof een keur aan gasten aan om te praten over toegankelijkheid en duidelijkheid, vraag en aanbod van informatie. Eén ding werd al snel duidelijk: documenten scannen en opslaan als PDF? Gaan we niet meer doen.

 • 9 september: Opening iBestuur Academisch Jaar

  Op 9 september openen we het eerste iBestuur Academisch Jaar met drie mini-colleges over de impact van data op het beleid. Met welke vraagstukken moeten we rekening houden in de huidige digitale transformatie van de maatschappij en het bestuur? Met Corien Prins, Martijn van der Steen en Jan van Ginkel. Nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.

 • 9 april: Rondetafeldiscussie ‘Digitale dienstverlening met de menselijke maat’

  Hoe kun je als uitvoeringsorganisatie in digitale communicatie rekening houden met de persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld in geval van problematische schulden? Met aan tafel CJIB, CAK, UWV en het Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders!

 • 17 november 2017: Het Grote Publiekszaken Selfservice Congres

  Selfservice biedt de klant gemak én de gemeente een efficiencyslag! Op weg naar 100% selfservice komt u als gemeentebestuurder of directeur flink wat uitdagingen tegen. Tijdens het Grote Publiekszaken Selfservice Congres gaan we met die uitdagingen aan de slag.