zoeken binnen de website

archief bijeenkomsten

 • 3-5 februari: Fieldlab DoIT

  Op 3, 4 en 5 februari vindt het online Fieldlab 2021: Digitale Overheid in Transitie (DOiT) plaats. Een initiatief van BZK, VNG, IPO, Het Waterschapshuis en het Netwerk van Publieke Dienstverleners. Doel: aan de slag om de volgende fase te bereiken in innovatie van de digitale dienstverlening.

 • 4 februari: iBestuur gesprek over ICT-inkoop en open source beleid: ‘Open tenzij’

  Op 4 februari kunt u een live interview bijwonen met Marieke van Wallenburg, directeur-generaal Overheidsorganisatie, en Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid VWS, over ICT-inkoop en open source beleid bij de overheid. Een open gesprek onder leiding van Arjan Widlak, Stichting Kafkabrigade, met als insteek: hoe stuur je als bestuurder op deze beleidslijn?

 • 11 december: Dag van de Actieve Openbaarmaking

  De overheid moet open en transparant zijn in haar informatievoorziening, zo stelt het kabinet. Maar wat betekent actieve openbaarmaking voor de dagelijkse praktijk bij de Rijksoverheid? Op vrijdag 11 december organiseerde iBestuur de Dag van de Actieve Openbaarmaking, in samenwerking met het Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) .

 • 1 december: webinar ‘Samenwerken op afstand’

  Hoe zorg je ervoor dat je blijft innoveren, terwijl je elkaar niet fysiek kunt ontmoeten? Hoe draag je hier zelf aan bij? Bij IBM hebben ze hier de nodige ervaring mee bij onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken in België, Royal BAM, RWS en Tennet. In dit webinar introduceerden ze de ‘Garagemethode’.

 • 12 november: iBestuur Thuisdebat: Publiek belang, publieke software?

  Op donderdag 12 november hield het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in samenwerking met stichting Kafkabrigade en iBestuur, een online debat over de mitsen en maren voor het vrijgeven van broncode.

 • 11 november: iBestuur Thuisdebat Special 'Do's and don'ts van Shared Services'

  Op woensdag 11 november vond een iBestuur Thuisdebat Special plaats. Thema van het debat was ‘Do’s and don’ts van Shared Services’.

 • 3 november: Webinar 'Het API-ecosysteem van de overheid'

  Smartphone

  Vrijwel alle organisaties binnen de overheid maken momenteel de omslag van een traditioneel IT naar een API-ecosysteem. Er is API beleid, een API strategie en een Kennisplatform API’s. Op dinsdag 3 november Frank Terpstra (Geonovum) en Gino Laan (BZK) praatten deelnemers bij over de activiteiten, resultaten en de plannen voor de toekomst.

 • iBestuur Thuisdebat #7: Van beleids- naar datacyclus

  Op donderdag 8 oktober vond het zevende iBestuur Thuisdebat plaats. Thema van het zesde debat was ‘Van beleids- naar datacyclus’. De beleidscyclus heeft afgedaan, zo wordt gezegd, maar wat is het alternatief?

 • Binnenlands Bestuur congres ICT & Overheid; de praktijk van Common Ground

  Welke stappen heeft uw gemeente al genomen?

  Inmiddels zijn de Common Ground ontwikkelingen in volle gang. Diverse gemeenten hebben cases lopen die met de Common Ground principes werken. Maar wat zijn nu de lessen uit de praktijk? Hoe komen we tot invoer van Common Ground. Waar staan we nu en welke weg moeten we nog gaan?

 • Op weg naar het iBestuur Congres 2020: de digitale stroomversnelling

  iBestuur Thuisdebat Special

  Op donderdag 2 juli (10.30 – 11.00 uur) vond een iBestuur Thuisdebat Special plaats. Dit Thuisdebat Special was de opmaat naar het iBestuur Congres van vrijdag 11 september.

 • Ontbijtbijeenkomst Future Lab: ‘De waarde van de informatiehuishouding voor goed bestuur’

  Op woensdag 1 juli hielden iBestuur en het Rijksprogramma Duurzaam Digitale informatievoorziening (RDDI) een ontbijtbijeenkomst over het thema ‘De informatiehuishouding van het Rijk in 2030’.

 • iBestuur Thuisdebat #6 - 'Duurzaam digitaliseren moet… of nu even niet?'

  Op donderdag 25 juni (10.30 – 11.00 uur) vond het zesde iBestuur Thuisdebat plaats. Thema van het zesde debat was ‘Duurzaam digitaliseren moet… of nu even niet?’.

 • Webinarserie digitalisering: open the black box

  In een vierdelige webinarserie van Waag, Interprovinciale Digitale Agenda (IDA), Provincie Utrecht en iBestuur bekijken we hoe de overheid grip op digitalisering kan krijgen en hoe rollen verschuiven.

 • iBestuur Thuisdebat #5 - Eisen aan de digitale veiligheid van leveranciers

  Op donderdag 11 juni (10.30 – 11.00 uur) vond het vijfde iBestuur Thuisdebat gehouden. Thema van het vijfde debat was ‘Eisen aan de digitale veiligheid van leveranciers’.

 • iBestuur webinar ‘Safety by design & by default’

  Brenno de Winter en Gerrit Berkouwer deelden op dinsdag 9 juni, in een tijdsbestek van 60 minuten, hun kennis en ervaringen over de risico’s van de digitale jungle en wat we eraan kunnen doen om problemen te voorkomen. Moderator was Larissa Zegveld, voorzitter van Forum Standaardisatie.