zoeken binnen de website

iBestuur Thuisdebat Special

Met de snelle ontwikkelingen in de cloudtechnologie kunnen silo’s afgebroken worden en kunnen overheden samenwerken en informatie delen zonder afbreuk te doen aan de autonomie van afzonderlijke organisaties. Bekende voorbeelden van shared serviceorganisaties bij het Rijk in Nederland zijn P-direkt en DICTU.

In Engeland kennen ze Shared Services Connected (SSCL), een publiek-privaat samenwerkingsverband tussen het Cabinet Office en Sopra Steria . Hoe succesvol zijn deze shared service diensten? Wat zijn de ‘do’s and don’ts’? Wat kunnen we leren van de ontwikkelingen in Engeland?

AANMELDEN

Wat: iBestuur Thuisdebat Special
Wanneer: woensdag 11 november
Tijd: 10:00 – 10:45 uur
Waar: Achter uw laptop, computer, smartphone of tablet
Voertaal: Engels

Graham Cockcroft, innovatiemanager bij SSCL en Erik Bosveld, programmamanager RijksZaak bij DICTU presenteren ieder in 10 minuten hun ervaringen met shared services en gaan daarna onder leiding van Peter Brijs, programmamanager bij DICTU, het gesprek aan met elkaar en met u.

Tijdens het Thuisdebat kunt u via de chat vragen stellen aan de sprekers. Ook vragen wij u mee te stemmen bij stellingen in de vorm van polls.

Engeland: Shared Services Connected (SSCL)
Graham Cockcroft, innovatiemanager bij SSCL

Graham Cockcroft Shared Services Connected zorgt voor transformatie-programma’s binnen de publieke sector in het Verenigd Koningrijk, met als doel besparingen te realiseren. SSCL ondersteunt 21 grote overheidsorganisaties met financiële en personele diensten. Maandelijks verwerkt de organisatie 540.000 salarisbetalingen voor ambtenaren. Het callcenter handelt jaarlijks 2 miljoen gesprekken met een oplossingspercentage van 95 procent.

Nederland: DICTU team RijksZaak
Erik Bosveld, programmamanager RijksZaak bij DICTU

Erik Bosveld DICTU zet in op generieke diensten voor het Rijk. Het team van RijksZaak ondersteunt de primaire processen van diverse rijksoverheidsorganisaties, verdeeld over een groeiend aantal ministeries. Met de bewezen RijksZaak dienst kunnen organisaties snel zaakgericht werken implementeren. Via RijksZaak worden zaakgegevens, proces, dossier en interactie in één systeem afgehandeld.

Gespreksleider
Peter Brijs, programmamanager bij DICTU
Peter Brijs