zoeken binnen de website

Lekker werken met je eigen device

door: Marieke Vos | 9 april 2015

“Laten we op 21 mei werken aan een doorbraak voor Bring Your Own Device. Daar ligt een sleutel voor mobility,” zegt Arnold Koning, digitaal strateeg bij RWS. “We hebben dat als overheid nodig, want met BYOD worden medewerkers en organisaties slimmer en wendbaarder.”

Arnold Koning

Arnold Koning is digitaal strateeg en programmamanager bij Rijkswaterstaat. En lid van de Adviesgroep van iBestuur Mobility.


“Ik ben programmamanager Leren en Ontwikkelen bij Rijkswaterstaat. Ook adviseer ik organisaties hoe ze kunnen omgaan met digitale communicatie en social media. Dit doe ik voor Rijkswaterstaat, maar af en toe ook voor andere overheden en organisaties. Ik gun dat iedere ambtenaar, om zijn expertise zo breed in te mogen en kunnen zetten. We zijn toch een flexibele workforce, daar gaat het tenminste wel naartoe.”

Mobility bij Rijkswaterstaat

“Rijkswaterstaat had de eerste mobiele strategie van de overheid. Beweging en mobiliteit passen bij ons. We ontwikkelden diverse apps, voor onze eigen medewerkers en voor burgers. Zoals de VanAnaarBeter-app. Voor mobiele toepassingen voor intern gebruik kijken we goed naar wat medewerkers echt nodig hebben. Zo’n twee jaar geleden was het vooral “we willen een iPad” of “we willen een app”. Maar het gaat om wat je concreet kunt doen met mobiel binnen je organisatie. We hebben een toptakenaanpak ontwikkeld, waarbij we taken die medewerkers veel uitvoeren onderweg in één of meerdere interne apps onderbrengen. Die apps worden nu door specifieke doelgroepen of in pilots gebruikt. Zo registreren onze weginspecteurs meldingen via een app, dat wordt inmiddels Rijkswaterstaatbreed gebruikt. En we hebben een app die managers ondersteunt om papierloos te vergaderen. Andere voorbeelden van dit soort toptaken zijn het reserveren van vergaderruimtes en het lezen van het interne nieuws. We werken voor deze apps samen met onder meer de Belastingdienst.”

Lees verder op iBestuur Mobility

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.