zoeken binnen de website

13 september: start community over inkoop digitale innovaties

door: Redactie iBestuur | 1 september 2022

Op 13 september start PIANOo een Community of Practice over de inkoop van digitale innovaties. In een eerste online sessie gaat het over de drijfveren voor digitale innovaties, met presentaties van de WRR en Gemeente Rotterdam. Eén van de sprekers is Haroon Sheikh, projectcoördinator WRR-rapport ‘AI als de nieuwe systeemtechnologie’

De CoP is bedoeld voor strategische inkoopadviseurs, innovatiemanagers en programmamanagers. | beeld: PIANOo

De Community of Practice richt zicht op publieke organisaties die al een beeld hebben wat digitale technologie inhoudt en een volgende stap willen zetten in hun aanpak en inkoop van digitale innovatietrajecten. Denk aan nieuwe oplossingen waarbij software met algoritmes, big data, slim gebruik van apps of sensoring, inzichtelijke dashboards, of andere digitale technologieën worden ingezet.

Doelgroep

De CoP is bedoeld voor strategische inkoopadviseurs, innovatiemanagers en programmamanagers die betrokken zijn bij innovatieprojecten met een digitale invalshoek. De CoP wordt begeleid door Rolf Zeldenrust (adviseur innovatie en markt) en Henk Jan Siersema (adviseur inkoop en aanbesteden) van PIANOo, in samenwerking met Martin Jansen (strategisch adviseur digitale innovatie).

Aanmelden voor de eerste online sessie van de Community of Practice

De bedoeling is dat de Community of Practice (CoP) dit jaar dit jaar iedere maand bij elkaar komt. In online sessien worden presentaties gegeven en ervaringen uitgewisseld over specifieke onderwerpen, bredere ontwikkelingen, nieuwe methoden of bijvoorbeeld updates over specifieke projecten. Vanaf 2023 vinden de sessies om de 2 maanden plaats.

Eerste bijeenkomst op 13 september, 13:00 – 15:00 uur

Op 13 september vertelt Sheikh meer over de opgaven evenals de aanbevelingen aan de overheid die daarbij horen. Vervolgens een inspirerende presentatie uit de praktijk: over ‘Open urban platform – Digitale Stad’ van Gemeente Rotterdam, waarmee ze wereldwijd voorloper zijn. Roland van der Heijden (programmamanager) en Eric Sanders (inkoopexpert IT) vertellen over de drijfveer achter het digitale innovatieproject. Daarnaast geven ze een toelichting over de opzet en het verloop van de innovatiegerichte aanbesteding.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.