zoeken binnen de website

Rondetafeldiscussie 'De wendbare organisatie'

Na de zeer geslaagde rondetafeldiscussie – kort voor het zomerreces – over de digitale transformatie: ‘de klant centraal’, organiseert iBestuur een vervolg: ‘De wendbare organisatie’ onder leiding van prof. Marcel Thaens.
Met Peter Siebers (COA), Hans Damen (Defensie), Constant Moolenaar (VIVAT) en Nico Zuurmond (Rode Kruis)!

Het thema van de middag is de wendbare organisatie: hoe zorg je ervoor dat bijvoorbeeld een uitvoeringsorganisatie in de publieke sector flexibel, efficiënt en adequaat kan anticiperen op externe veranderingen; van veranderingen in wetgeving of het opvangen van bezuinigingen tot heftige crises in de samenleving. Hoe richt je de organisatie in, hoe helpt digitalisering van processen, hoe werk je samen in de keten?


Programma Provinciezaal, Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag 13 november 2017.

• 15.00 uur – 15.30 uur inloop met kop koffie of thee
• 15.30 uur – 17.00 uur discussie met korte pauze
• 17.00 uur – 18.00 uur borrel, hapjes en napraten in het restaurant van Nieuwspoort!

Met aan de centrale tafel vier bestuurders van organisaties die adequaat moeten kunnen reageren op externe gebeurtenissen:

• Peter Siebers, bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in het bestuur verantwoordelijk voor bedrijfsvoering.

• Hans Damen, brigadegeneraal bij de landmacht en verantwoordelijk voor meerdere buitenlandse noodhulp-operaties.

• Constant Moolenaar, directeur Customer Care bij verzekeraar VIVAT

• Nico Zuurmond, clustermanager Nationale Hulp, Nederlandse Rode Kruis

Daarom heen zes tafels met elk zes plaatsen waarvan er één voor u is gereserveerd. De sprekers aan de centrale tafel geven alle drie een korte presentatie die de opmaat vormen tot de discussie.

• Moderatie: Marcel Thaens, bijzonder hoogleraar Innovatie in de publieke sector.

Van de discussie wordt verslag gedaan in iBestuur magazine en op de website van iBestuur op basis van de Chatham House Rule.

De bijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door iBestuur-partner Pegasystems.


Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.