zoeken binnen de website

9 april: Rondetafeldiscussie ‘Digitale dienstverlening met de menselijke maat’

Hoe kun je als uitvoeringsorganisatie in digitale communicatie rekening houden met de persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld in geval van problematische schulden? Met aan tafel CJIB, CAK, UWV en het Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders!


De communicatie tussen overheid en burger wordt steeds meer digitaal, want veilig, effectief en efficiënt. Maar de overheid wil ook de menselijke maat niet uit het oog verliezen, sterker nog, ze wil de dienstverlening aan de burger juist personaliseren. Want elke burger heeft zijn eigen verhaal en een andere situatie.

Hoe doe je dat als uitvoeringsorganisatie? Hoe kun je ook in digitale communicatie rekening houden met de persoonlijke omstandigheden? Welke informatie heb je daarvoor nodig, waar haal je die vandaan en hoe maak je die beschikbaar?

We vliegen deze uitdaging aan vanuit een actueel maatschappelijk thema dat een zeer persoonlijke aanpak behoefte: schuldenproblematiek!

Uit het regeerakkoord:

‘De overheid heeft als schuldeiser een bijzondere verantwoordelijkheid om onnodige vergroting van schulden te voorkomen. Om escalatie van schulden te voorkomen, wordt meer ingezet op direct contact met schuldenaren.’

De grote publieke uitvoeringsorganisaties gaan de aanpak naar mensen met problematische schulden veranderen. Hoe richt je de digitale dienstverlening in die past bij deze cultuuromslag?


Aan tafel:

Joke de Boer, datascientist van CJIB

Michaël Brouwer, CEO van Syncasso en voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG)

Henk Jan Derks, directeur bedrijfsvoering en ICT, CJIB

Daan Hoefsmit, Raad van Bestuur, CAK

Peter Lindenburg, directeur Handhaving, UWV

Moderatie: Marcel Thaens, bijzonder hoogleraar Innovatie in de Publieke Sector

Verslag van de Rondetafeldiscussie

De bijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door iBestuur-partner Everest.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.