zoeken binnen de website

23 november: Symposium 'Digitale Overheid, goed geregeld'

Software is niet tastbaar, maar je kunt de kwaliteit ervan wel degelijk controleren. Dat inzicht geeft een opdrachtgever houvast om zijn rol goed in te vullen, zorgt ervoor dat de kwaliteit van software beter wordt en verkleint de risico’s op IT-falen. Dit maakt softwarekwaliteit een onderwerp dat ook bestuurders aangaat.

Goede softwarekwaliteit is belangrijk voor onder meer betaalbaar onderhoud en veiligheid. Het is een breed begrip dat zeker ook bestuurders aangaat. De verschillende invalshoeken werden besproken tijdens een volledig volgeboekt iBestuur symposium op 23 november 2015 in Nieuwspoort (Den Haag).

In wezen gaat het over het beter beheersen van belangrijke risico’s binnen een IT-project. Zodat de opgeleverde software van goede kwaliteit is en helpt bij het realiseren van de digitale overheid. Dat wil iedereen graag goed geregeld hebben!

Op het symposium ‘Digitale overheid goed geregeld – Grip op softwarekwaliteit!’ komen diverse invalshoeken en methoden aan bod die softwarekwaliteit inzichtelijk maken. Opdrachtgevers vanuit de overheid delen er hun ervaringen en vertellen hoe softwarekwaliteit een wezenlijk onderdeel is van hun IT-project.

Middagvoorzitter: Maarten Hillenaar

Keynote: Bob Papenhuijzen, directeur Logius

Samen software verbeteren. Jan Ruijter, Inspectie SZW, en Jan Peter Jansen, ICTU

Veiligheid van software: de financiële sector als voorbeeld? Ferdinand Vroom, security officer NN Group, en Frans van Buul, solution architect HP Fortify

Het managen van de risico’s. Wilbert Wijns, programmamanager Sprinter Nieuwe Generatie, NS

De jaarlijkse lintjesregen goed geregeld : sturingskaders voor onbekend terrein. Coen Donders, Kanselarij der Nederlandse Orden en Hans Kuijpers, SIG

‘The best kept secret in The Hague’ Rik Driessen, projectmanager Tweede Kamer en Graham Bolton, IfSQ

Verslag van het symposium

Het symposium op 23 november 2015 werd georganiseerd roor iBestuur, in samenwerking met ICTU, HP Software Nederland, The Institute for Software Quality, Software Improvement Group en SYSQA.