iBestuur nieuwsbrief 19 november 2020

Magazine

De kunst van het leveranciersmanagement

Illustratie bij verhaal Leveranciersmanagement In mei 2019 bereikte de Rijksoverheid met Microsoft een akkoord over ingrijpend verbeterde privacyvoorwaarden. Sindsdien werkt Microsoft aan de implementatie daarvan. “Het kan dus wel”, wil Paul van den Berg, plaatsvervangend. Strategisch Leveranciersmanager Microsoft, ministerie van Veiligheid en Justitie, maar zeggen. “Als je het wederzijdse belang maar bij de juiste mensen over het voetlicht brengt.”

lees meer

John Jorritsma: ‘Zonder ASML ligt Sillicon Valley plat’

John Jorritsma Technologische kennis is het nieuwe aardgas. Nu de economie krimpt door corona, moet de overheid technologiegedreven bedrijvigheid een boost geven. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven vindt dat daarvoor geld beschikbaar moeten komen uit het Nationaal Groeifonds. De Brainport Eindhoven wil bij het Nationaal Groeifonds plannen indienen op het terrein van kunstmatige intelligentie en slimme mobiliteit.

lees meer


iBestuur webinar

‘Samenwerken op afstand’

Tekst bij webinar IBM Dinsdag 1 december (15.00 – 16.00 uur) organiseert iBestuur, in samenwerking met IBM, het webinar ‘Samenwerken op afstand’. Hybride werken heeft de toekomst, maar hoe zorg je ervoor dat je blijft innoveren, terwijl je elkaar niet fysiek kunt ontmoeten? Hoe draag je hier zelf aan bij? En hoe motiveer je anderen? In dit webinar introduceert IBM de ‘Garagemethode’. Sprekers zijn Menno Bouma en Vincent Vijn (beiden IBM).

AANMELDEN

lees meer


Nieuws

‘Haakt Nederland aan bij EU-wetgeving als het gaat om algoritmen?’

algoritme Tegenwoordig komt een groot aantal regels en wetten die we binnen de Europese Unie hanteren, uit Brussel. Denk aan de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), maar ook aan wetgeving rond algoritmen. Volgens Marlies van Eck is het de vraag of Nederland aanhaakt bij EU-wetgeving, of toch zijn eigen pad kiest als het gaat om algoritmen. Van Eck doet haar uitspraken in een interview met AG Connect.

lees meer


Weblogs

  • Serv Wiemers – Plato als reisleider – Je bent bestuurder in coronatijd die de overheid nog wat beter en opener wil maken? Lees dan vooral verder! lees meer
  • Indra Henneman – Menselijke maat en IT – Uitvoeringsorganisaties die de menselijke maat uit het oog verliezen. Het komt erg vaak voor. Is er een oplossing voor? lees meer
  • Jan Willem Boissevain – Digitale cocaïne – In de beginjaren was social media nog echt sociaal. Inmiddels is het een bedrijfstak die ons verslaafd wil maken én houden. lees meer


Dag van de Actieve Openbaarmaking

open boek De oproep vanuit kabinet en parlement is duidelijk: de overheid moet open en transparant zijn in haar informatievoorziening. Daar hoort bij dat de overheid zelf informatie actief openbaar maakt. Het Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) heeft producten en diensten ontwikkeld om actieve openbaarmaking te ondersteunen en kennisontwikkeling te bevorderen.

AANMELDEN

Samen met iBestuur organiseert RDDI de Dag van de Actieve Openbaarmaking. Aan de hand van verschillende programmaonderdelen wordt inzicht verkregen in de betekenis van actief openbaar maken. En vooral: hoe gaan we daarmee aan de slag?

De Dag van de Actieve Openbaarmaking vindt plaats op vrijdag 11 december, van 10.00 tot 16.30 uur.

lees meer


Podium

Maurits Kreijveld – ‘Een sterkere cultuursector heeft een eigen (data)platform nodig’

Theater De cultuursector krijgt door corona harde klappen. Hierdoor zijn de meeste makers en podia meer bezig met overleven dan met het nadenken over de toekomst. Toch zou de sector deze crisis moeten aangrijpen om versneld te digitaliseren. Kleine en grote spelers kunnen dan profiteren van de mogelijkheden van digitale technologieën en nog beter aansluiten op het publiek, dat zich steeds meer online oriënteert, boekt en consumeert.

lees meer


Binnenkort op de website van iBestuur:

  • Blogs van onder anderen Eveline Bakker, Marlène Geskes, Nathan Ducastel en Larissa Zegveld.
  • Podium-artikelen van onder anderen Willem Bantema.


Het Digitale OverheidsOnderzoek: Gemeente 2030

U kunt nog meedoen!

In de nieuwsbrief van 29 oktober kondigden we een groot onderzoek aan onder gemeenten: het Digitale OverheidsOnderzoek: Gemeente 2030. Het onderzoek is georganiseerd door BCT, in samenwerking met iBestuur (communicatie) en marktonderzoeksbureau Markteffect (uitvoering). Met dit onderzoek steken we de thermometer in de gemeenten waar het gaat om kennis, ideeën en verwachtingen rond informatietechnologie.

Doelgroep: bestuur, (senior) management en leidinggevenden. De uitkomsten worden gedeeld in een onderzoeksrapport. Op basis van het rapport zal iBestuur samen met BCT een verdiepingsslag maken.

We hebben al veel respondenten, maar we kunnen er nog meer gebruiken! Doet u mee? Klik hier om mee te doen en lees de uitkomsten later terug bij iBestuur.


Partners

PinkRoccade Local Government – Nieuws: iBurgerzaken digitaal eindejaarsevent 2020

Beeld bij evenement PinkRoccade Wij nodigen je graag uit voor ons unieke online iBurgerzaken eindejaarsevent! Reserveer donderdagmiddag 10 december van 13.00 tot 15.00 uur in je agenda. Dan nemen we je mee in onze plannen voor 2021 waarin de thema’s: Verbeteren, Verrijken en Vooruitdenken een grote rol spelen. Ook geven we een kijkje in de iBurgerzaken keuken en gaan we samen het gesprek aan over uiteenlopende actuele onderwerpen.

lees meer

Pegasystems – Persbericht: Pega introduceert eerste RPA auto-balancing functie voor automatisch workload-beheer van bots

Illustratie bij persbericht Pega Pegasystems Inc., de softwareleverancier van krachtige digital transformation toepassingen voor toonaangevende organisaties, komt als eerste met een Pega RPA Auto-balancing functionaliteit waarmee automatisch werklast wordt doorgestuurd naar bots die binnen de organisatie beschikbaar zijn. De nieuwe Pega Robot Manager™ optimaliseert met behulp van AI op slimme wijze de capaciteit en efficiency van bots zonder menselijke interventie.

lees meer

Conxillium – Blog: Tweede Kamerverkiezing en Covid-19

Astrid van Leeuwen Mijn start bij Procura in 2018 was gelijk met mijn neus in de boter: de voorbereidingen van maar liefst de dubbele verkiezing voor de leden van provinciale staten en het algemeen bestuur van het waterschap en niet veel later de verkiezing van de leden van het Europees Parlement. Op basis van zo’n ruim 16 jaar ervaring met verkiezingen…van redactioneel tot het managen…van drukwerk naar software, van stemmachine naar stem pc en terug naar het stempotlood kan ik wel zeggen, dat ik voor veel uitdagingen heb gestaan. Wat kan je dan nog bedenken?….

lees meer

IMAGEM – Blog: Maak het eenvoudig om vuurwerkoverlast te melden

Vuurwerk Om de zorg te ontlasten heeft het kabinet de verkoop en het afsteken van vuurwerk de komende jaarwisseling verboden. Los van het feit dat het zeer wenselijk is om de druk bij de zorg weg te halen, is vuurwerkoverlast al jaren een groot probleem. Met de meldingen app Mobile Alert van IMAGEM, is het mogelijk voor gemeentes om goed inzicht te krijgen op vuurwerkoverlast. En burgers kunnen met alle gemak (in slechts 4 stappen) overlast melden bij de gemeente.

lees meer


meest recente reacties