Ex-zorgverzekering

iBestuur nieuwsbrief 22 november 2018

Vorige week hadden we het over mijn ex-zorgverzekeraar Nietzo – een doorzichtig pseudoniem, u had allemaal door dat het over Ditzo ging. Flashback: bij een bezoek aan MijnDitzo ontdekte ik dat alle slakkenpost de afgelopen jaren consequent was verzonden naar een adres waar ik al vijf jaar niet meer woon. Ook een nieuwe zorgpas was naar mijn oude woonadres verstuurd. Een pand met zes expat-appartementen op één postadres. Nooit meer iets van vernomen natuurlijk. Gek genoeg vermeldde MijnDitzo wel degelijk mijn correcte adresgegevens. Of, eigenlijk niet zo gek, want die worden aangeleverd vanuit de BRP.

(Overigens ontvingen we reacties van meerdere lezers die soortgelijke ervaringen hadden met andere zorgverzekeraars. Blijkbaar is het niet zo eenvoudig om de koppeling met de BRP administratief goed in te regelen.)

Communiceren met Ditzo kon alleen via een chatbot met beperkt repertoire en via WhatsApp en Facebook Messenger. Dat laatste vertik ik. Tot tweemaal toe heb ik via het officiële klachtenformulier mijn verhaal gedaan. Zero respons.

Afijn, gisteren heb ik een klacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Mijn zorgpas en bijvoorbeeld een Nota eigen risico met details over een behandeling lijken me persoonsgegevens zoals bedoeld in artikel 4 van de AVG en daarmee heeft Ditzo dus een heus datalek.
Overigens kreeg het verhaal weer een vreemde wending toen ik zaterdag een brief per post ontving van Ditzo – inderdaad, gewoon naar mijn huidige woonadres, helemaal goed! – met daarin de mededeling dat ze mij informatie wilden mailen over mijn zorgverzekering en zorgpremie voor 2019 maar dat ze niet over mijn e-mailadres beschikten! U raadt het al: mijn correcte e-mailadres staat ook gewoon in MijnDitzo.

Maar goed, de informatie over mijn zorgpremie voor 2019 heb ik niet meer nodig want Ditzo is inmiddels mijn ex-zorgverzekering. Ik ben overgestapt naar een concurrent en heb mijn nieuwe zorgpas inmiddels in huis.

Tot volgende week

Peter Lievense

- - - - -

podium

Blockchain tussen feest en beest

door: Jan van Ginkel, 22 november 2018

Rotterdamse haven

In Nederland gaat het overgrote deel van de energie nog steeds naar de wat traditionele, meer reguliere digitalisering, namelijk die op het gebied van dienstverlening en bedrijfsvoering. Jan van Ginkel vindt dat zorgelijk. “Dat gaat niet leiden tot een transformatie”. Volgens hem doet blockchaintechnologie, of een eventuele variant daarvan, dat wel.

lees meer

- - -

 

- - - - -

weblogs

Gemiste kans?

door: Mariette Lokin, 22 november 2018

Mariette Lokin

Het kabinetsstandpunt naar aanleiding van het advies van de RvS geeft misschien/hopelijk geen volledig beeld van wat echt te gebeuren staat in het wetgevingsbeleid.

lees meer

- - -

Wet DO: achterhaald en nodeloos duur

door: Bart Jacobs, 21 november 2018
reacties: 1

Bart Jacobs

In de hele eID-historie wil het maar niet doordringen tot het centralistisch ingestelde ministerie dat met een decentrale architectuur veel problemen verdwijnen.

lees meer

- - -

In gesprek met een robot

door: Jan Willem Boissevain, 19 november 2018

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

Organisaties gebruiken in toenemende mate AI om klantervaring te verbeteren. Zij doen dit in de overtuiging dat dit het belang van klanten en de eigen organisatie dient.

lees meer

- - -

Zinvol contact met de overheid

door: Arjan Widlak, 16 november 2018
reacties: 1

Arjan Widlak

Wat de Raad van State onvoldoende lijkt te doorzien, is hoe de verwevenheid van ICT-systemen niet alleen burgers verdwaald achterlaat en klem zet, maar ook de overheid zelf.

lees meer

- - -

 

- - - - -

- - - - -

magazine

Delen

door: Diederik van Leeuwen, 19 november 2018

Diederik

Als Rijksoverheid stimuleren we volop innovatie van wetenschap en onderzoeksinstellingen; van grote ondernemingen tot en met ‘would be’ bedrijfjes. Voor de ontwikkeling van het eigen innovatieve vermogen is echter veel minder aandacht.

lees meer

- - -

 

- - - - -

nieuws

Niet omdat het kan, maar omdat het moet

Agenda Digitale Overheid

door: Quita Hendrison, 21 november 2018
reacties: 1

stuur

Het is altijd oppassen voor te grote woorden, maar deze durven we wel aan: de digitale transitie is een historische omwenteling. Digitalisering raakt aan alles. Van de manier waarop we daten, bedrijven inrichten en boeven vangen tot en met de manier waarop we politiek bedrijven en besturen. Dat vraagt om een overheid die snapt hoe technologie en maatschappelijke processen op elkaar inwerken, en wat voor impact dit heeft op sociale, economische en politieke structuren. Een overheid die het stuur in handen neemt.

lees meer

- - -

 

- - - - -

Sneak preview

Binnenkort op de website van iBestuur:

  • Blogs van onder anderen Youri Lammerts van Bueren, Arjan Widlak (wekelijks), Marc van Opijnen, Willem Pieterson, Arjen Hof en Rob van den Hoven van Genderen.
  • Podiumbijdragen van onder anderen Leon Dohmen, Joan Baaijens en Liesbeth Ruoff en Shanna Mehlbaum.
  • De rubriek Podium biedt plaats voor achtergrondartikelen, praktijkverhalen en opinie van (co-)auteurs uit de publieke sector.
  • Aanmelden voor de nieuwsbrief of recente edities teruglezen?


- - - - -

partners

Nog niet iedereen kent Centric als aantrekkelijke werkgever

22 november 2018

Dieneke Schouten - Centric

Nieuwe wetgeving, de digitale transformatie, het overhevelen van taken naar gemeenten – een publieke sector in beweging vraagt flexibiliteit van de decentrale overheid. En van de partners die haar werkzaamheden ondersteunen. De nieuwe driekoppige directie van Centric Public Sector Solutions beweegt mee, en zet de bakens uit op weg naar dienstverlening zoals we die ook van onze overheid verwachten: snel, betrouwbaar en 24/7 beschikbaar.

partnerpagina centric

lees meer

- - -

The making of the C2OstCo-samenwerking

21 november 2018

CGI en Defensie

Op donderdag 15 november zetten de Koninklijke Landmacht, Capgemini en CGI tijdens het NIDV-symposium een handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. Samen zetten we onze schouders onder het (leveren van) operationeel vermogen van de krijgsmacht en de civiele partners.

partnerpagina cgi

lees meer

- - -

Centric bouwt blockchain-demo voor logistiek

19 november 2018

blockchain centric

Centric heeft een werkende blockchain-demo gebouwd op basis van algoritmes die de kern vormen van blockchain-technologie. De demo laat software nodes betrouwbaar met elkaar communiceren, voor toepassing in onder meer de logistiek- en transportsector.

partnerpagina centric

lees meer

- - -

 

- - - - -

laatste reacties

- - - - -