Goed geregeld

'Softwaresecurity begint bij design'

4 november 2015

“Het is vele malen goedkoper om al tijdens de ontwikkeling van je software aandacht te besteden aan de veiligheid ervan.” De Nederlandse overheid kan volgens Lucas von Stockhausen veel besparen door security al op te pakken tijdens de design-, test- en productiefase van de software. “Het later doen kan de kosten tot wel dertig keer vermenigvuldigen.”

partnerartikelen

lees meer

- - - - -

'Er ís iets te doen aan de slechte kwaliteit van software'

4 november 2015

Ruim tien jaar hield hij zich stil. Onderzoek van het tv-programma Zembla bracht hem op andere gedachten. Graham Bolton is onder meer voorzitter van het IfSQ (Institute for Software Quality) en speelt vaak de rol van ‘softwarerechercheur’. “Wat er uiteindelijk aan software wordt gebouwd, zeker voor de Nederlandse overheid, is vaak van erg slechte kwaliteit. Maar er ís iets aan te doen en het wordt tijd dat iedereen dat weet.”

partnerartikelen

lees meer

- - - - -

Onder de motorkap

22 oktober 2015

Software is niet tastbaar, je kunt het niet vastpakken om te beoordelen, maar je kunt het wel degelijk controleren. SIG (Software Improvement Group) kijkt ‘onder de motorkap’ naar de kwaliteit van de broncode van software. Met als doel software beter te maken en risico’s op IT-falen te verkleinen. Dat doen ze onder meer voor het ministerie van Veiligheid en Justitie.

partnerartikelen

lees meer