zoeken binnen de website

IBC2020

 • ‘Een goede ICT-infrastructuur is cruciaal’

  door: Els Wiegant

  Margreet de Graaf

  De afgelopen coronamaanden zijn ‘enorme stappen’ gezet in de digitalisering van GGD’en. Tussen organisaties onderling en tussen ministeries en uitvoerders is bovendien een intensieve samenwerking ontstaan die blijvend is. Het zijn enkele conclusies die te beluisteren vielen tijdens de iBestuur-break out-sessie ‘Berichten van het coronafront – Hoe informatievoorziening zich in een wereldwijde crisis onmisbaar maakt’. Een verslag.

 • Eerlijkere betrouwbaardere en voorspelbare lokale belastingen met behulp van AI

  Logo iBestuur Congres 2020

  Belasting betalen zal nooit de favoriete activiteit zijn van wie dan ook, maar als burgers hebben we wel verlangens van hoe de belastingdienst omgaat met de implementatie van AI. Zeker ook bij lokale belastingen willen we als burgers dat belastingen eerlijk, betrouwbaar, efficient en voorspelbaar zijn zodat de burger en de overheid weet waar zij aan toe is. En als het om de inzet van algoritmes bij de (lokale) overheid gaat, willen we vooral dat dit transparant, eerlijk en met zorg gebeurt.

 • Sneller volwassen met een digitale tweeling

  door: Karina Meerman

  omslag e-zine iBestuur Congres

  Toen Nederland ineens massaal ging thuiswerken, werd voor veel organisaties duidelijk hoeveel gaten er in de informatiehuishouding zaten. Het was zoeken naar die ene collega met het antwoord op die specifieke vraag, naar werkbestanden en naar de juiste eindverantwoordelijke voor een akkoord. Processen bleken ineens minder helder dan aangenomen. Ondanks – of misschien dankzij – vele hordes, zetten overheidsorganisaties in deze periode een grote stap naar digitale volwassenheid. Softwarespecialist Mavim introduceert op het komende iBestuur Congres de navigator voor digitale transformaties: de digitale tweeling.