zoeken binnen de website

Partnersessies iBestuur Congres 2016

De iBestuur-partners zijn prominent aanwezig op het iBestuur Congres 2016, Dutch iDesign. Discipline 6, Smart Partners, is het podium waarop u aan de hand van praktijkverhalen uit het publieke domein in publiek-private sessies wordt bijgepraat over de fraudebestrijding, cybersecurity, de slimme stad, dienstverlening bij calamiteiten, de i-strategie bij Rijkswaterstaat, self-service bij de gemeente, de connected car en de technologische toekomst in de TrendRede 2016.

Toekomstbeelden die ons leven zullen veranderen, 14:00 – 14:40 zaal: Rood

Welke impact heeft dynamisch voertuiggedrag op het voertuig, de burger en toezichthouder? Gerben Feddes van RDW schetst zeven belangrijke toekomstbeelden die ons leven op weg naar 2030 zullen veranderen. Pegasystems demonstreert live hoe de software de Telemetry uit een Connected Car door Adaptive Analytics omzet in Next Best Actions voor auto, burger én toezichthouder. Lees verder..

Jan Willem Boissevain  directeur Public  PegasystemsJan Willem Boissevain
Senior Account Executive Pegasystems
Gerben Feddes RDWGerben Feddes
Senior Advisor Product Development, RDW

- – - – -

De verbonden samenleving in de slimme stad, 14:00 – 14:40 zaal: Mint

Gemeenten staan voor de uitdaging (economische) groei te verenigen met veiligheid, bereikbaarheid en kwaliteit van leven. Hoe verzilver je als lokale overheid de kansen van deze Smart City? Jasper Snijder bespreekt de vier randvoorwaarden voor een duurzaam, toekomst vaste slimme stad. Brian Benjamin maakt de vertaalslag naar de praktijk bij de gemeente Den Haag. Lees verder..

Brian BenjaminBrian Benjamin
Programmamanager Smart City, Gemeente Den Haag
Jasper Snijder - KPNJasper Snijder
EVP New Business KPN

- – - – -

Bevorder zelfredzaamheid bij calamiteiten, 15:00 – 15:40 zaal:Groen

Dankzij het Omgevingsdashboard weten de inwoners van de industrierijke gemeente Moerdijk in geval van calamiteiten als een uitslaande brand wat hen te doen staat. Jeroen van Venrooij, Veiligheidsstaf Gemeente Moerdijk, vertelt hoe u uw dienstverlening en de betrokkenheid van inwoners verhoogt. Lees verder..

Jeroen van VenrooijJeroen van Venrooij
Ambtelijk trekker van het Actieprogramma Moerdijk Veiliger, Gemeente Moerdijk
Frederick de Wit Frederick de Wit
Senior Accountmanager Centric

- – - – -

Publiek-private partnerships voor een sterke cybersecurity, 15:00 – 15:40 zaal: Mint

De cyberuitdaging is inmiddels zo complex dat organisaties zich in hun eentje niet meer voldoende kunnen beveiligen. De sleutel tot succes ligt in samenwerking en informatiedeling tussen overheden en bedrijfsleven. Hoe die samenwerking eruit ziet en welke successen je samen kunt boeken staan centraal in deze sessie. Lees verder..

NCSCHan Schutte
Hoofd Marktontwikkeling en Partnerschappen, Nationaal Cyber Security Centrum
Eelco StofbergenEelco Stofbergen
Director Consulting Services en Cyber Security Thoughtleader CGI Nederland

- – - – -

Nat ,droog en digitaal. Degelijke én innovatieve samenwerking, 16:00 – 16:40 zaal:Mint

Rijkswaterstaat heeft een aantal jaar geleden applicatiediensten binnen het Water-domein uitbesteed aan IBM. We hebben ook samengewerkt aan innovatie voor een efficiëntere watersector door gebruik van IT binnen het Digitale Delta programma. Wat zijn belangrijke aandachtsgebieden in de toekomst, waarbij de implementatie van de i-Strategie Rijkswaterstaat centraal staat? Lees verder..

Perry van der WeydenPerry van der Weyden
Hoofd ingenieur directeur CIV & CIO Rijkswaterstaat
Hans Deijkers  Executive Partner  IBMHans Deijkers
Executive Partner Public Sector IBM

- – - – -

TrendRede 2016: wat doet u morgen met de technologie van vandaag?, 16:00 – 16:40 zaal: Groen

De overheid staat voor de uitdaging om van de technologische vooruitgang van vandaag daadwerkelijk een menselijke vooruitgang te maken. Dat betekent een overheid die inspeelt op de nieuwe tijdsgeest en die de kracht van de gemeenschap als uitgangspunt durft te nemen. Wat is de rol van technologie in deze transitie? Lees verder..

Tony BosmaTony Bosma
Trendwatcher
Hans de PreterHans de Preter
Public Sector Sales Manager, Everest

- – - – -

Be smart, join the journey of selfservice!, 17:00 – 17:40 zaal: Groen

Ook gemeenten moeten hun dienstverlening digitaal, toekomstbestendig en volledig gaan inrichten op de nieuwe vraag van de burger. Tegelijkertijd staan gemeenten onder druk om meer en beter te presteren tegen lagere kosten. ‘Bergen op Zoom: De moderne gemeente 3x beter’. Het devies: profiteer als gemeente van de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Lees verder..

Carla LambregtsCarla Lambregts
Projectmananager Dienstverlening/ KCC Gemeente Bergen op Zoom
Mat KeijersMat Keijers
Product Manager Burgerzaken PinkRoccade Local Government

- – - – -

Geavanceerde Fraudebestrijding: kansen en bedreigingen in het digitale tijdperk, 17:00 – 17:40 zaal: Mint

Capgemini helpt wereldwijd tal van overheden en bijvoorbeeld banken zich te wapenen tegen risico’s van in- en externe fraude. Successen zijn onder meer geboekt bij belastingdiensten om zogenoemde BTW-carrousel fraude effectief op te sporen met behulp van geavanceerde analysetechnieken. Lees verder..

Evert VoornEvert Voorn
Capgemini Consulting
Zsolt SzaboZsolt Szabo
inleiding

Alle informatie over het iBestuur Congres 2016, Dutch iDesign op 20 januari vindt u hier.