zoeken binnen de website

Startups

Mobility en innovatie zijn twee kanten van één medaille en wie innovatie zegt, zegt start-up’s. Ook overheidsorganisaties willen de slimme oplossingen van start-up’s kunnen benutten en voor start-up’s is de overheid de ideale launching customer.

Maar wet- en regelgeving kunnen onbedoeld beperkingen opwerpen. Aanbestedingsregels vormen vaak een te hoge drempel voor start-up’s en nieuwe technologieën passen veelal niet binnen een wettekst. Voor het introduceren en begeleiden van start-up’s binnen de overheid is daarom vanuit RVO het Start-up Officer netwerk gestart met vertegenwoordiging bij alle departementen.

Op het iBestuur Mobility Congres zijn acht start-ups aanwezig die zich mede richten op de overheid. Hieronder vindt u korte beschrijvingen van de start-ups en hun diensten en producten. Interesse? Maak dan kennis tijdens een ‘speed date’ van vijftien minuten. Is er een ‘match’, dan helpt een vertegenwoordiger van het Start-up Officer netwerk u verder.

Wilt u kennismaken met één of meer start-ups? Neem dan via e-mail contact op met Jean-Paul Mau-Asam.Data is het hart van innovaties, denk aan zelfrijdende auto’s en crowd monitoring. Wij zijn Landscape, experts in data science en het halen van waarde uit data. Onze technologische kennis en brains helpen overheden met het snel vinden van verrassende en slimme inzichten in nieuwe en bestaande data. Wij zijn als start-up vanuit de Leidse universiteit jouw partner in het ontdekken en ontwikkelen van innovatieve toepassingen tot het creëren inzichten. Wij doorgronden snel de behoeftes van jouw organisatie en gaan verder waar de IT’er stopt. Haal jij alle waarde uit jouw data?


Het elektronisch patiëntendossier is al langere tijd een belangrijk onderwerp binnen de overheid. Drimpy houdt rekening met de daadwerkelijke eigenaar van deze data, en dat is de patiënt zelf. Drimpy is een online sociaal platform waarop patiënten informatie over hun gezondheid uit kunnen wisselen en advies kunnen vragen aan zorgverleners. Ook zorgprofessionals kunnen zich aanmelden en daardoor tijd en kosten besparen. Kortom: Drimpy biedt directe ondersteuning bij het verbeteren van de gezondheid en bij ziekte en behandeling van de patiënt.


Vanwege de Europese algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is Zivver een interessante manier om de overheid te helpen datalekken te voorkomen. Vergeleken met alle bestaande oplossingen is ZIVVER’s basis uniek: veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en regie zijn alle drie even belangrijk. Bij het verzenden van privacygevoelige informatie met ZIVVER voorkom je menselijke fouten, zorg je dat niemand – dus ook hackers niet – erbij kan, kun je berichten terugtrekken en wordt er melding gemaakt van missers. Voor, tijdens en na het delen van de informatie houd je dus de regie.


Bevordert teamorganisatie en samenwerking binnen de overheid. Part-up is de nieuwe marktplaats voor teams. Een part-up is een tijdelijk team van professionals die samenwerken om hun dromen, doelen of projecten te realiseren. Dat kan zowel betaald als vrijwilligerswerk zijn. Individuen, freelancers en medewerkers van organisaties melden zich gratis aan als upper.


Interessante toepassing van blockchain voor veilig informatie delen. Storro is een Nederlandse peer-to-peer private blockchain-applicatie waarmee u veilige informatie kunt delen en opslaan. Zónder dat de data bij ons of in de cloud wordt gezet. Zo blijven vertrouwelijke gegevens écht vertrouwelijk en voorkomt u bijvoorbeeld problemen met de verordening persoonsgegevens.


Horizontaal, verticaal en diagonaal communiceren. Dwars door traditionele silo’s, afdelingen, departementen, diensten en instellingen. Mobile First inspireren en informatie delen. Een volledig onafhankelijk en schaalbaar platform waarbij eindgebruikers en samenwerking in groepen centraal staan met respect voor privacy en eigendom van data. 24COMS is het meest complete communicatie platform, speciaal gebouwd rondom het apparaat dat wij het meest gebruiken.


Stichting Forus zal op het congres een inzicht geven in het process van decentralisatie door middel van blockchain technologie. Wij bieden een tastbaar voorbeeld van een decentrale applicatie door het concept te presenteren dat we hebben ontwikkeld tijdens de Hackathon. Stichting Forus informeert over blockchain technologie en maakt decentrale applicaties voor het publieke domein. Er is een specifieke toepassing van blockchain in de zorg uitgewerkt.


Tekst-to-speech met toepassingen in de zorg, bij digibeten, ouderen, of voor laaggeletterden en dyslecten. Eenvoudig in te zetten bij voor de overheid relevante doelgroepen.