zoeken binnen de website

Track 1: Interactie & Mobility voor Burgers en Bedrijven

Track 1: Interactie & Mobility voor Burgers en Bedrijven

Mobiele interactie tussen burger en overheid | Jeroen Dijkgraaf, Belastingdienst
Plenaire zaal; 13.00 uur – 13.45 uur

Authenticatie met meerdere ID-middelen | Denis Joannides, OneGini Ronde tafel-zaal; 14.00 uur – 14.45 uur

DigiD App: beveiliging versus gebruikersgemak | Erwin Koster, Logius
Ronde tafel-zaal; 15.00 uur – 15.45 uur

Brazilië: veilige mobiele interactie met eID-oplossingen | Jan Rochat, AET
Ronde tafel-zaal; 16.00 – 16.45 uur


Mobiele interactie tussen burger en overheid

Plenaire zaal; 13.00 uur – 13.45 uur

Jeroen Dijkgraaf, Klant Domein Manager  Mobile Competence Center Belastingdienst Hoe creëren we waardevolle contacten met mobiele interactie tussen burger en overheid? En ervaren we als burger dat de overheid werk maakt van het bieden van een consistente ervaring, ongeacht welk kanaal wordt gebruikt (Web & portals, Apps, maar ook telefoon, balie, social media en chat). Kunnen we met moderne middelen meer doen om de uitwisseling van gedeelde (status)informatie ‘in één keer goed’ aan te bieden? Hoe geven wij vorm aan deze interactie die steeds ‘mobieler’ wordt, waarbij compliance wederkerig is en het contact (in)gericht is voor het behalen van het juiste resultaat?

Hiervoor moeten we nog wel het nodige doen; het moet veilig en onze digitale identiteit (eID) heeft een sleutelrol hierin. Hoe we dit in het mobiele contact goed, laagdrempelig en veilig kunnen ondersteunen in samenwerking tussen overheid en markt laten we je in deze stream zien.

Presentatie: Jeroen Dijkgraaf, Klant Domein Manager, Mobile Competence Center Belastingdienst


Authenticatie met verschillende ID-middelen

Ronde tafel-zaal; 14.00 uur – 14.45 uur

Denis Joannides, CTO OneGini De burger wil mobiel communiceren met de overheid, maar hoe gaan we dit eigenlijk regelen? Iedereen is er inmiddels aan gewend, ‘even iets regelen met je mobiele telefoon’. Van een taxi bestellen, een betaling doen of het afsluiten van verzekeringen. Binnen de overheid is het echter nog geen gemeengoed. We zien wel allerlei initiatieven zoals bij de belastingdienst maar volledige mobiele interactie is niet mogelijk. Ondanks alle mogelijkheden die mobiel kan bieden, zijn er ook een aantal uitdagingen zoals veiligheid en eenvoudig inloggen, onder ander met DigiD. Onderzoek heeft aangetoond dat gebruikersgemak randvoorwaardelijk is voor een succesvolle Mobiele App.

Hoe kan de overheid dat eenvoudiger en veiliger maken? Met voorbeelden uit de praktijk van VGZ en Univé.

Presentatie: Denis Joannides, OneGini


DigiD App: beveiliging versus gebruikersgemak

Ronde tafel-zaal; 15.00 uur – 15.45 uur

Erwin Koster - Logius Waar is Logius en haar partners tegenaan gelopen bij de ontwikkeling en security aspecten tijdens het realisatieproces van de DigiD App. De Nederlandse overheid heeft een smartphone-app uitgebracht voor het inlogsysteem DigiD. Met de app kan worden ingelogd, zonder dat daar steeds een SMS-code voor nodig is. Uitdaging bij realisatie was het juist inschatting, afstemmen en keuzes hoe om te gaan met gevraagde beveiliging versus het makkelijk en toepasbaar houdt van het gebruikersgemak.

Presentatie: Erwin Koster, Logius

Brazilië: veilige mobiele interactie met eID oplossingen

Ronde tafel-zaal; 16.00 – 16.45 uur

Jan Rochat, CIO AET Brazilië is dankzij de onstuimige economische groei van het afgelopen decennium geconfronteerd met enorme uitdagingen. Met zijn 200 miljoen burgers is het ‘s werelds zesde land qua bevolking en het de achtste grootste economie ter wereld. Succesvolle eID oplossingen zijn jaren geleden geïntroduceerd met miljoenen gebruikers. Hiermee zijn digitale diensten mogelijk geworden voor overheid, burgers en bedrijfsleven. Wat kunnen we in het kader van mobilty hiervan leren? In deze sessie komt een concrete oplossing voor veilige mobile interactie aan bod; die toekomst vast is qua architectuur en regelgeving.

Presentatie: Jan Rochat, AETiBestuur Mobility Congres-programma