zoeken binnen de website

Track 2: Gemeenteland

Track 1: Gemeenteland

Handreiking voor de gemeente-CIO | Ramon Dohmen, DCMR | Toine Schijvenaars, VNG/KING
Bibliotheek; 13.00 uur – 13.45 uur

Een mobiele visie op de Omgevingswet | Theo Peters, KING | Sander Meinders, Centric
Bibliotheek; 14.00 uur – 14.45 uur

Mobility verandert de wereld én de kijk op informatieveiligheid | Erik Heil, Centric | Ad Kint, CIP Overheid
Zaal 11/12; 15.00 uur – 15.45 uur

Slimme diensten voor slimme gemeenten met GSM-data | May Offermans, CBS | Raoul Raab, VodafoneZiggo | Wim Steenbakkers, Mezuro
Conferentiezaal; 16.00 uur – 16.45 uur


Handreiking voor de gemeente-CIO

Bibliotheek; 13.00 uur – 13.45 uur

Niet elke gemeente is een voorloper en een trendsetter. Voor die gemeenten voor wie ‘device management’ en ‘mobile security’ nog geen gesneden koek zijn – en die zich afvragen hoe je de ambtenaren aan het werk krijgt op hun tablet stellen – werken VNG/KING, Vodafone en MobileIron aan een handreiking. Vooruitlopend daarop vast een praktijkverhaal van DCMR Milieudienst Rijnmond.

De DCMR Milieudienst Rijnmond hecht waarde aan digitaal veilig werken met zo min mogelijk drempels. De mobiel werkende medewerkers worden daarbij bediend met een smartphone en tablet die op afstand worden beheerd. Dat gebeurt met diverse systemen die de medewerkers genoeg vrijheid geven en de DCMR voldoende controle waarbij wordt voldaan aan wet en regelgeving.

Presentatie: Ramon Dohmen, Adviseur Automatisering, DCMR | Toine Schijvenaars, VNG/KING


Een mobiele visie op de Omgevingswet

Bibliotheek; 14.00 uur – 14.45 uur

Theo Peters VNG/KING Het doel van de Omgevingswet is een gezonde fysieke leefomgeving te realiseren en in stand te houden. Het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) moet de wet uitvoerbaar maken. Uitgangspunt is dat de burger – of het bedrijf – en de overheid eenzelfde informatiepositie krijgen. Hoe ziet dat DSO er straks uit en hoe sluit je daarop aan? Wat kunnen overheidsorganisaties nu al doen om data op orde te brengen? Hoe kun je data uit verschillende bronnen combineren tot informatieproducten?

Door gebruik te maken van mobiele toepassingen als augmented reality en geodata kunnen bovendien de kansen van de Omgevingswet maximaal worden benut.

Presentatie: Theo Peters, KING | Sander Meinders, Centric


Mobility verandert de wereld én de kijk op informatieveiligheid

Zaal 11/12; 15.00 uur – 15.45 uur

Erik Heil Van Secure Software Development tot Enterprise Mobility Management. Mobility is een belangrijke katalysator voor de moderne digitale wereld waar we nu in leven. Miniaturisering van IT-componenten en overal aanwezige netwerken maken dat we alle systemen intelligent kunnen maken. Van lantaarnpaal tot koelkast en eerdaags vast ook de stemcomputer! Ondertussen moeten we de veiligheid van onze elektronische informatie goed in de gaten gaan houden. Voorbeelden genoeg waar dat nu niet lukt. Niet langer wordt uw data relatief gecontroleerd lokaal opgeslagen en verwerkt. Het ‘datacenter’ in onze broekzak of handtas is immers vele malen krachtiger dan de PC uit de jaren negentig.

De hulpmiddelen om informatieveiligheid te realiseren zijn er legio. Het begint bij samen op te trekken opdat we krachten bundelen en gezamenlijk het wiel uitvinden. Richtlijnen helpen u om koers te houden in de snelle digitale wereld. En tools zijn er inmiddels voldoende om de grootste gaten te dichten. Wij bieden u tijdens deze presentatie de handvatten die u helpen uw mobile workforce veilig door de digitale wereld te loodsen.

Presentatie: Erik Heil, Centric | Ad Kint, CIP Overheid


Slimme diensten voor slimme gemeenten met GSM-data

Conferentiezaal; 16.00 uur – 16.45 uur

CBS Door gebruikmaking van geaggregeerde en anonieme GSM-data van Vodafone kunnen fysieke verplaatsingen van mensen door heel Nederland 24/7 worden vastgelegd. In de presentatie van Vodafone, CBS en Mezuro wordt uitgelegd hoe dat werkt en welke toepassingen mogelijk worden als je die data bijvoorbeeld combineert met andere databronnen, bijvoorbeeld die van de Urban Data Centra van CBS. Getoond wordt bijvoorbeeld hoe verschillende gemeenten deze informatie gebruiken bij de organisatie van evenementen, voor effectieve city marketing, het slim regelen van verkeer en dienstverlening voor toerisme.

Presentatie: May Offermans, CBS | Raoul Raab , VodafoneZiggo | Wim Steenbakkers, MezuroiBestuur Mobility Congres-programma