zoeken binnen de website

Track 4: Start-ups en innovatie

Track 4: Start-ups en innovatie

Veilig samenwerken zónder de cloud | Van blockchain tot programmeerbaar contract | Yori Kamphuis, Storro | Vincent Hoek, I-Interim Rijk
Conferentiezaal; 13.00 uur – 13.45 uur

Samenwerking start-ups en overheid | Victor Viveen, Politie | Henk Koster, Defensie Zaal 11/12; 14-00 – 14.45 uur

Innovatievriendelijk aanbesteden | Floris den Boer, PIANOo | Fabian Horsting, Six Advocaten
Plenaire zaal; 15.00 – 15.45 uur

Samenwerken in de praktijk | Victor Viveen, Politie | Henk Koster, Defensie
Zaal 11/12; 16.00 – 16.45 uur

Blockchain, twee presentaties

Conferentiezaal; 13.00 uur – 13.45 uur

Veilig samenwerken zónder de cloud

Yori Kamphuis Storro is een blockchain applicatie waarmee teamleden veilig en makkelijk bestanden kunnen delen en samenwerken. Zónder gebruik te maken van de cloud of een ander centraal component. Dit wordt mogelijk gemaakt door een combinatie van encryptie, compartimentering en decentralisatie. Wat houdt dat in? En hoe kunt u starten met Storro als uw eerste blockchain applicatie?

Presentatie: Yori Kamphuis, Storro


Van blockchain tot programmeerbaar contract

Vincent Hoek Blockchain technologie maakt programmeerbare contracten mogelijk. Vertrouwen krijgt hiermee een heel andere lading. Hoe weet je zeker dat je in een blockchain contract met schone data werkt? Hoe weet je dat de processen correct beschreven zijn, consistent en rechtmatig zijn? Wat gebeurt er eigenlijk allemaal om de chain heem en hoe weet je nu zeker dat je Smart Contract ook gekoppeld is aan een ‘echte’ entiteit in de echte wereld? Iemand die je voor de rechter kunt dagen of die kan betalen als het fout gaat?

Presentatie: Vincent Hoek, I-Interim Rijk

Samenwerking start-ups en overheid

Zaal 11/12; 14-00 – 14.45 uur

Introductie van het Start-up Officer Netwerk binnen de overheid. Waarom is samenwerken met startups voor de overheid belangrijk maar ook ingewikkeld? De overheid als springplank, doolhof, testomgeving, launching customer? Hoe kunnen start-ups met de overheid samenwerken met als voorbeeld Rotterdam Mobility Lab.

Presentatie: Victor Viveen, Politie | Henk Koster, Defensie

Innovatievriendelijk aanbesteden

Plenaire zaal; 15.00 – 15.45 uur

Betere oplossingen inkopen voor maatschappelijke opgaven. Meer kansen voor innovatieve bedrijven. Dat kan met innovatiegericht inkopen en is voor de overheid wezenlijk. Maatschappelijke opgaven in bijna alle publieke domeinen hebben ICT-innovaties hard nodig: innovaties om zorgkosten te beheersen, CO2-uitstoot te reduceren en cybersecurity te verbeteren. Het bedrijfsleven kan deze innovaties leveren. In deze sessie hoort u hoe overheden als ‘lead customer’ in dialoog met bedrijfsleven opzoek zijn gegaan naar innovaties en de ruimte die ze hiervoor hebben in de Aanbestedingswetgeving.

Presentatie: Floris den Boer, senior adviseur aanbesteden, PIANOo | Fabian Horsting, Six Advocaten

Samenwerken in de praktijk

Zaal 11/12; 16.00 – 16.45 uur

De meeste slimme mensen werken buiten jouw organisatie. Hoe benut je dit potentieel? Hoe vind je iemand, deel je informatie of creëer je samen? Vanuit het perspectief van de gebruiker gaan Victor en Henk met u ontdekken welke mindset, skillset en toolset aanwezig is en wat verder nodig is om zo gezamenlijk te werken aan samenwerken, binnen de overheid en daar buiten.

Presentatie: Victor Viveen, Politie | Henk Koster, DefensieiBestuur Mobility Congres-programma