zoeken binnen de website

iBestuur Magazine 32

 • “Zeer bewust zeer onbekwaam”

  Jan van Ginkel over de overheid in digitale transformatie

  door: Peter Mom

  Jan van Ginkel

  Jan van Ginkel, loco-provinciesecretaris van Zuid-Holland en aldaar concerndirecteur, doet veel met passie, zegt hij, maar nadenken over en aandacht vragen voor de ethische kant van ver doorgevoerde digitalisering brengt hem tot ‘vlammen van binnen’. Het is een zoektocht, complex en urgent.

 • “Ons vak is aangeven wat er kan”

  Loes Mulder, secretaris-generaal Sociale Zaken en Werkgelegenheid:

  door: Bas Linders

  Loes Mulder

  De hoogste ambtenaar van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is secretaris-generaal Loes Mulder. Dat de Rijksoverheid niet goed is aangesloten op de technologische ontwikkelingen durft ze best te zeggen. Het levert risico’s op, maar óók kansen.

 • ‘We laten het een beetje door de vingers glippen’

  Parlementaire onderzoekscommissie van start

  door: Bas Linders

  Kathalijne Buitenweg

  Dat de Tweede Kamer zich heeft laten overhalen tot een Parlementair Onderzoek Digitale Toekomst is eigenlijk de schuld van de ‘digital champion’ van D66 Kees Verhoeven en zijn VVD-collega Jan Middendorp. Zij vinden daarbij commissievoorzitter Kathalijne Buitenweg aan hun zijde. Want digitalisering en de Tweede Kamer, dat is bepaald nog geen gelukkig huwelijk. “We zullen misschien wel pijnlijke momentjes voor onszelf blootleggen, maar daar moeten we niet bang voor zijn.”