mobility

 • "Innovatie komt nooit alleen"

  Verslag van het iBestuur Mobility Congres 2017

  door: Karina Meerman

  Technasium-leerlingen winnen van de overheid

  Het programma van het iBestuur Mobility congres ontstond in co-creatie en dat kwam in veel sessies tot uiting. Het werd een dag van hoge energie en goede moed. Deelnemers hadden er zin in om van elkaar te leren. Hoe complex is mobiele interactie met de burger? Wat kunnen overheid en start-ups leren van elkaar? En hoe wat zijn de voordelen van innovatiepartnerschap bij aanbesteden?

  - - - - -

 • Geen dwangbuis voor mobiele overheid

  Enterprise Mobility Rijk als gids in een snel innoverende wereld

  door: Fred van der Molen

  Smartphones en tablets zijn een verlengstuk van ons leven en ons werk geworden. De ICT-afdelingen van de Rijksoverheid doen hun best deze mobiele wereld volwaardig, gebruiksvriendelijk én veilig te integreren in de bedrijfssystemen – een flinke uitdaging. Twee handreikingen kunnen daar wellicht bij helpen.

  - - - - -

 • Dat mobieltje hóeft niet door de shredder

  door: Karina Meerman

  Waarom moeten alle mobiele devices bij de overheid na twee of drie jaar door de versnipperaar? Die praktijk is niet duurzaam en schuurt met actuele ontwikkelingen. “Je schuift je dienstauto na twee jaar toch ook niet door de shredder?”, aldus Ernst Eilering van SSC-I DJI.

  - - - - -

 • Hoofdbrekens over veiligheid

  Op weg naar de mobiele gemeente - een nulmeting

  door: Freek Blankena

  Hoe gaan gemeenten momenteel om met mobiele toepassingen en technologie, en waar liggen de uitdagingen? Een enquête bij afdelingen I&A van zo’n tachtig gemeenten geeft een goed beeld. Vooral de beveiliging bezorgt gemeenten hoofdbrekens.

  - - - - -

 • ‘Alles is mobiel, mobiel is alles’

  Maar niet heus!

  door: Peter Lievense

  Iedereen een smartphone en elke afdeling een eigen app maakt nog geen mobiele overheid. Daar komt meer bij kijken. Een tiental ambtenaren met elk een eigen vragenlijstje reisde af naar het Mobile World Congress in Barcelona. iBestuur ging mee.