Nieuws

Gemeente Den Haag laat zich weer hacken

Op maandag 27 september is het weer zover: Hâck The Hague. Een wedstrijd die de gemeente samen met Haags cybersecuritybedrijf Cybersprint organiseert. 200 ethische hackers uit binnen- en buitenland mogen proberen om kwetsbaarheden in de digitale infrastructuur van de gemeente en haar leveranciers op te sporen.

Beeld: gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag laat zich ieder jaar hacken tijdens Hâck The Hague. Hiermee wil de gemeente haar weerbaarheid vergroten en stimuleert de hofstad haar leveranciers om continu in digitale topconditie te zijn zodat vrede en veiligheid gewaarborgd kunnen blijven.

Geselecteerde hackers mogen in september proberen in te breken in de gemeentelijke digitale systemen en die van haar leveranciers. Uiteraard zijn er wel spelregels waar alle partijen zich aan moeten houden. Zo verklaren de hackers zich vooraf akkoord met de voorwaarde dat ze gevonden kwetsbaarheden met bewijs melden in een speciaal portaal en niet openbaar maken in lijn met de regels van ‘Coordinated Vulnerability Disclosure’. Zowel professionele hackers als studenten zijn welkom om een poging te wagen.

Er zijn 12 geldprijzen tussen de € 500,- en € 2.000,- te winnen in vier verschillende categorieën:
• Meest creatieve hack
• Meest geavanceerde hack
• Meest impactvolle hack
• Hâckademic Award inclusief recommendation letter (studentenprijs).

Met de Hâckadamic Award wil Den Haag studenten en ander aankomend talent stimuleren om meer met cyberveiligheid te doen.

Wie denkt de gemeente Den Haag te kunnen hacken kan zich inschrijven via de website Hâck The Hague

Lees hier het interview met Saskia Bruines in 2020 naar aanleiding van Hâck The Hague

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren